Webinar Gedragsbeïnvloeding

methodiek CASI

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Gratis aanmelden
26 september 2024, 10-11 uur

Effectieve gedragsbeïnvloeding. Hoe doe je dat?

Als (publieke) organisatie wil je je publiek op een zo effectief mogelijke manier informeren, overtuigen en/of beïnvloeden. Het inzetten van een gedragscampagne behoort hierbij tot de mogelijkheden. Maar waar moet je op letten bij het opzetten van een publieke campagne? Hoe bereik je je publiek? Hoe bepaal je de strategie om gedragsdoelstellingen te halen? We werken op basis van de CASI-methodiek van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van het ministerie van Algemene Zaken, die we toepassen op gedragscampagnes van lokale overheden. 

Wij hebben de CASI-methodiek vertaald naar 3 stappen om te komen tot een campagnestrategie. Voor iedere stap werken we met werkbladen en de beïnvloedingskaart. In de eerste stap gaan we van beleidsdoel naar gedragsdoel om daarna in de tweede stap naar de gedragsbelemmeringen te kijken. En als we de belemmeringen kennen gaan we in de laatste stap op zoek naar de interventies die voor het sturen van het huidige gedrag naar het gewenste gedrag nodig zijn. Daarmee geven we je inzicht hoe je met communicatie gedrag kunt veranderen, welke factoren gedrag bepalen en leren je hoe je de methodiek zelf kunt inzetten.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we in een uur het volgende zien:

  • Wat de belangrijkste kenmerken zijn van een publieke campagne
  • Welke gedragsbeïnvloeders en basisstrategieën er zijn
  • Hoe de CASI-werkbladen en de beïnvloedingskaart je gaan helpen
  • Hoe je leert werken met de CASI-methodiek


Tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen. Na deelname krijg je de CASI-beïnvloedingskaart toegestuurd en kun je er zelf direct mee aan de slag. Het webinar is vrij toegankelijk. Het webinar wordt gegeven in MS Teams en is vrij toegankelijk. Je hoeft je alleen maar even aan te melden!

Aanmelden webinar

Aanmelden voor het gratis webinar? Laat hier je naam en emailadres achter zodat we je op de hoogte kunnen houden. Je wordt daarna automatisch doorgestuurd naar de registratiepagina voor het webinar in MS Teams.

Op de Teams-registratiepagina vragen we nog een keer je naam en email zodat je je registratie definitief kunt maken. Daarna ontvang je via Teams de persoonlijke toegangslink voor het webinar. 

Het webinar voor jouw organisatie?

We krijgen steeds vaker de vraag of we voor collega’s en afdelingen een korte kennismaking met de CASI-methodiek kunnen verzorgen. Dat kan nu met dit online webinar. Het programma is zoals bovenstaand omschreven, duurt een uurtje en plannen we in onderling overleg. We gaan uit van minimaal 15 deelnemers. Omdat we blij zijn met de mogelijkheid een grote groep te laten kennismaken met de methodiek, rekenen we geen kosten voor dit webinar. We hopen natuurlijk dat iedereen zo enthousiast is, dat jullie na het webinar graag willen aanhaken bij onze trainingen gedragsbeïnvloeding. Wil je meer weten? Neem met ons contact op. 

"Waardevolle bijeenkomst vol inspiratie, goede handvatten en mooie voorbeelden voor een campagnestructuur. Bedankt!"


Beleidsadviseur duurzaamheid waterschap

"De ideeën die ik heb opgedaan neem ik zeker mee in de praktijk!"Senior communicatieadviseur gemeente

"Dank voor de inspirerende voorbeelden. Ik ga er verder mee in mijn nieuwe publiekscampagne."


Beleidsadviseur jeugd & gezondheid gemeente