Trainingsaanbod Factor C

Voor krachtig communicatief beleid

Trainingsaanbod Factor C

Voor krachtig communicatief beleid

Grip op communicatie

Je wilt grip op communicatie voor jullie beleid of project. De Academie voor Overheidscommunicatie van het Ministerie van Algemene Zaken ontwikkelde de methodiek Factor C die bestaat uit 5 pijlers: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak. Elke pijler kent een aantal stappen met modellen en werkvormen. SIR ontwikkelde - in overleg met het ministerie - een training Factor C.

Factor C

Factor C staat natuurlijk voor de factor communicatie en wordt steeds belangrijker voor projectleiders, beleidsadviseurs en communicatieprofessionals om samen een goede omgevingsanalyse en krachtig communicatief beleid te maken en uit te voeren. De kern: aan de hand van een leidraad werk je in een aantal stappen een strategie en een aanpak uit voor je vraagstuk, waarbij het perspectief van de doelgroep of gebruiker steeds een duidelijke plek heeft. Met Factor C krijg je praktische handvaten voor het ontwikkelen van een communicatiestrategie om communicatie in het hart van beleid te positioneren. Ideaal als je projecten en programma’s aanstuurt of begeleidt waar omgevingsgericht of opgavegericht gewerkt wordt. We bieden de CAI-training als open inschrijving aan én als incompany training.

Meer over Factor C

Trainingen Factor C

Training Factor C open inschrijving

Voor jou. Jij leert werken met de methode Factor C voor het maken van een communicatieplan.

We geven de training op verschillende momenten door het jaar. Kijk op de kalender voor de data.

Training Factor C incompany

Voor teams, beleid, project en communicatie en management die samen een krachtig communicatief beleid maken. Tijdens een incompany training ga je met jouw collega’s aan de slag met een onderwerp of case van jouw organisatie.

"Nieuwe kennis en inzichten en praktische handvatten verkregen om aan de slag te gaan met omgevingsgericht communiceren."


Senior communicatieadviseur gemeente

"De communicatietraining met de methode Factor C helpt mij om samen met mijn collega's een gedegen en gedragen communicatiestrategie te maken."


Communicatieadviseur provincie