Incompany training Factor C

Leer samen een krachtig communicatief beleid te maken

Incompany training Factor C

Leer samen een krachtig communicatief beleid te maken

Wil je samen met je communicatie- en/of beleidscollega’s een communicatietraining Factor C volgen? Tijdens een incompany training Factor C ga je met jouw collega’s aan de slag met een onderwerp of case van jouw organisatie. De training kan plaatsvinden op jouw locatie, maar wij kunnen ook een inspirerende locatie regelen. Of we organiseren een online training voor jou en jouw collega's. Je volgt de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis.

Incompany communicatietraining Factor C


Wat je leert

 • Je kent de pijlers van Factor C: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak.
 • Je leert aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je de pijlers kunt inzetten voor jouw vraagstuk
 • Je maakt kennis met verschillende modellen en tools per pijler
 • Je weet hoe je Factor C kunt toepassen om een strategisch communicatieplan te ontwikkelen samen met de dossierhouder of het projectteam


Voor wie? 

We organiseren de training voor beleidsadviseurs en communicatieprofessionals van publieke organisaties met minimaal HBO werk- en denkniveau en enige jaren ervaring.

Programma

We gaan in de training op basis van cases aan de slag met de pijlers. We helpen je kiezen welke modellen en werkvormen relevant zijn voor jouw case. We behandelen bijvoorbeeld de CASI-methodiek voor gedragsveranderingen, werken met de krachtenveldanalyse, de ringen van invloed en de publieksanalyse. Voor effectieve burgerparticipatie leer je werken met de participatietrap en het formuleren van de kernboodschap op basis van het model Relevant Gesprek®. In het laatste blok kiezen we de juiste communicatiemiddelen bij jouw vraagstuk en behandelen we de organisatie van de communicatie.


Extra's

 • Online tool: publieksanalyse met ringen van invloed

  Tijdens de training maken we gebruik van verschillende tools, zoals de publieksanalyse met ringen van invloed. Deze is ook online beschikbaar! Je kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van de tool voor het selecteren van het juiste publiek voor jouw communicatie- of participatievraagstuk.

 • Factor C box

  Bij deze training hoort de Factor C box. Wanneer je deelneemt aan een online training ontvang je de Factor C box voorafgaand aan de training zodat je tijdens de training aan het werk kunt met de tools.

 • SIR Academie

  Deelnemers aan de Factor C training krijgen toegang tot de online SIR Academie. Daar kun je zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er handige checklist, formats, voorbeeldplannen en instructie video's. Je kunt er zelfs met je trainers afspraken inplannen voor vragen en advies. Of je vraagt de andere deelnemers van de SIR Academie om raad.


Praktisch

 • Voorafgaand aan de training plannen we een kennismakingsgesprek
 • De incompany training is bij voorkeur voor maximaal 10 personen
 • De training is van 9.30 uur tot 14.30 uur
 • Een online training wordt gegeven via ZOOM of MS Teams
 • De training wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie). Een grotere groep en/of training op locatie brengt extra kosten met zich mee. Geef bij je offerteaanvraag je voorkeuren op dan houden we daar rekening mee.


Interesse?
Ben je geïnteresseerd in een incompany training voor jouw organisatie? Laat je gegevens achter op het contactformulier voor een vrijblijvende offerte. Binnen 2 werkdagen ontvang je een voorstel van ons.


Deze incompany training is iets voor ons

"Ik heb deze training paar jaar geleden al gedaan maar helaas is de stof niet goed blijven hangen. Dus goed om weer op te frissen."

Communicatieadviseur

"Goed om tijdens de training te oefenen we met de aanpak aan de hand van een door ons ingebrachte case. Daar wordt het heel praktisch van"

Projectleider Waterschap