Fasterclass participatieaanpak

In 6 weken je participatieaanpak met het Relevant Gesprek®

Fasterclass participatieaanpak

In 6 weken je participatieaanpak met het Relevant Gesprek®

Samen in co-creatie

Je wilt grip op participatie voor jouw beleid of project. Tijdens een Fasterclass participatieaanpak gaat ons team met jou aan de slag om in 4-6 weken tijd een participatieaanpak te maken voor jouw case. Dat doen we op basis van de methodiek van het Relevant Gesprek®. De resultaten zorgen ervoor dat je grip hebt op participatie. Je hebt helder met wie je in gesprek wilt, waarover en wat de ruimte voor inbreng is.

Resultaat & inhoud van de Fasterclass

Resultaat van de Fasterclass

  • Je hebt in 4-6 weken een participatieaanpak voor jouw vraagstuk.
 • Je hebt eigenaarschap gecreëerd bij betrokkenen voor jouw participatieaanpak.
 • Op basis van de aanpak heb je bestuurlijk draagvlak.
 • Je hebt een concreet stappenplan op hoofdlijnen voor de uitvoering.
 • Deze resultaten zorgen ervoor dat je grip hebt op participatie. 
 • Je hebt helder met wie je in gesprek wilt, waarover en wat de ruimte voor inbreng is. 
 • Je weet welke stappen nodig zijn voor een succesvolle uitvoering. 
 • Dat is de basis voor een succesvolle samenwerking met stakeholders.

Inhoud van de Fasterclass

 • Gezamenlijke intake over jouw participatievraagstuk.
 • Ons team bepaalt in hoofdlijnen de aanpak met de methodiek van het Relevant Gesprek®. Dit gebruiken we in de Relevant Gesprek® sessie.
 • In de Relevant Gesprek® sessie met betrokkenen van jouw vraagstuk doorlopen we de concept participatieaanpak en scherpen die samen aan. 
 • Na deze sessie beschrijven we definitieve participatieaanpak in 6-8 pagina’s.
 • De deelnemers van de Relevant Gesprek® sessie vragen we om feedback op de aanpak.
 • De definitieve participatieaanpak gebruik je als praatstuk voor bestuurlijke draagvlak.
 • Na goedkeuring van de participatieaanpak bepalen we het stappenplan voor de uitvoering.

Praktische informatie

Relevant Gesprek® sessie

Onderdeel van de Fasterclass waarin we jou begeleiden en adviseren is de Relevant Gesprek® sessie. SIR is gecertificeerd partner van de Relevant Gesprek® Academie. In deze sessie doorlopen we de ingevulde sleutels van onze Relevant Gesprek® methodiek. De sessie duurt 3-4 uur. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs, beleidsadviseurs en/of programmamanagers en projectmanagers rondom het participatievraagstuk.

Online of op locatie

We doorlopen alle stappen online inclusief de Relevant Gesprek® sessie. We beschikken over de benodigde software, zodat je het programma gemakkelijk vanuit huis kunt volgen. Mocht er toch behoefte zijn om op onderdelen van het programma fysiek bij elkaar te komen, dan kunnen we dat bespreken.

Investering

Tijdens de Fasterclass krijg je de meeste adviesuren van ons team in de kortste tijd. Met de participatieaanpak onder de arm zorg je voor grip op participatie voor jouw beleid of project en geven we een praktische doorkijk naar de uitvoering. De investering voor de Fasterclass is € 5.450 exclusief BTW.

Start

Je kunt op elk moment starten. Na akkoord plannen van de Relevant Gesprek® sessie in. We rekenen 2-3 weken voor de uitwerking van de participatieaanpak en het verwerken van de correcties. Als je vragen hebt of wil onderzoeken hoe een Fasterclass jou kan helpen neem dan contact met ons op.

Een Fasterclass is echt iets voor mij!

"We wilden weten hoeveel capaciteit, tijd en budget we nodig zouden hebben voor de de uitvoering van een participatietraject. Onze bestuurders wilden op basis van het uitvoeringsplan een beslissing nemen. Maar dan heb je natuurlijk eerst een aanpak nodig. In de Fasterclass maakten we in een halve dag de participatieaanpak. En met deze aanpak konden we offertes aanvragen voor de uitvoering. Precies wat we nodig hadden". 

Teammanager Rijksoverheid