Fasterclass gedragsbeïnvloeding

In 6 weken je aanpak voor gedragsbeïnvloeding met de CASI-methodiek

Fasterclass gedragsbeïnvloeding

In 6 weken je aanpak voor gedragsbeïnvloeding met de CASI-methodiek

Samen in co-creatie

Je wilt met jouw beleid of project het gedrag van je omgeving beïnvloeden. Tijdens een Fasterclass Gedragsbeïnvloeding gaat ons team met jou aan de slag om in 4-6 weken tijd een aanpak voor een effectieve publieke campagne te maken voor jouw vraagstuk. Dat doen we op basis van de methodiek CASI. Met de resultaten uit de Fasterclass leg je de basis voor jouw campagnestrategie. Deze campagnestrategie gebruik je voor bestuurlijk draagvlak, het briefen van je creatief ontwerpbureau en voor het begroten van de instrumenten en media die je wilt inzetten. 

Resultaat & inhoud van de Fasterclass

Resultaat van de Fasterclass

  • Je hebt in 4-6 weken een aanpak voor een campagne waarmee je gedrag beïnvloedt.
  • Je hebt eigenaarschap gecreëerd bij betrokkenen voor jouw campagne.
  • Op basis van de aanpak heb je bestuurlijk draagvlak.
  • Je hebt de briefing voor het ontwerpbureau.
  • Je hebt de bouwstenen voor een begroting voor de uitvoering.


  Deze resultaten zorgen ervoor dat je met communicatie en publieke campagnes gedrag echt kunt veranderen. Je weet welke factoren het gedrag bepalen en hoe je van gedragsbelemmering naar gedragssturing gaat. Als je weet wat mensen echt drijft, dan kun je daar met communicatie gericht op inspelen.
Inhoud van de Fasterclass

 • We hebben een gezamenlijke intake en voeren onderzoek uit voor jouw vraagstuk.
 • Ons team bepaalt in hoofdlijnen de aanpak voor de campagne op basis van onze methodiek CASI. Dit gebruiken we als praatstuk in de CASI-sessie.
 • In de CASI-sessie met betrokkenen van jouw vraagstuk doorlopen we de concept campagne aanpak en scherpen die samen aan. Door samen te werken creëren we eigenaarschap voor de aanpak bij de betrokkenen.
 • Op basis van de input uit deze sessie maken we de definitieve aanpak voor de campagne en werken we die uit in een document van 6-8 pagina’s.
 • De deelnemers van de CASI-sessie vragen we om feedback op de aanpak.
 • Na bestuurlijke goedkeuring van de aanpak bepalen we het stappenplan voor de uitvoering en kijken we op welke manier we je kunnen ondersteunen.

Praktische informatie

CASI-sessie

Onderdeel van de Fasterclass waarin we jou begeleiden en adviseren is de CASI-sessie: SIR werkt in de sessie met de CASI-methodiek van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van het ministerie van Algemene Zaken. In de sessie doorlopen we de 3 stappen om te komen tot een campagnestrategie. Voor iedere stap werken we met werkbladen en de beïnvloedingskaart. De sessie duurt 3-4 uur. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs, beleidsadviseurs en/of programmamanagers en projectmanagers rondom het vraagstuk.

Online of op locatie

We doorlopen alle stappen online inclusief de CASI-sessie. We beschikken over de benodigde software, zodat je het programma gemakkelijk vanuit huis kunt volgen. Mocht er toch behoefte zijn om op onderdelen van het programma fysiek bij elkaar te komen, dan kunnen we dat bespreken.

Investering

Tijdens de Fasterclass krijg je de meeste adviesuren van ons team in de kortste tijd. Met de aanpak voor een gedragsbeïnvloedende campagne onder de arm zorg je voor een publieke campagne die echt werkt voor jouw beleid of project en geven we een praktische doorkijk naar de uitvoering. De investering voor de Fasterclass is € 5.450 exclusief BTW.

Start

Je kunt op elk moment starten. Na akkoord plannen we de CASI-sessie. We rekenen met 2-3 weken voor de uitwerking van de aanpak voor jouw campagnestrategie en het verwerken van de correcties. Als je vragen hebt of wil onderzoeken hoe een Fasterclass jou kan helpen neem dan contact met ons op.

Een Fasterclass gedragsbeïnvloeding is echt iets voor mij!

"Ik kende de aanpak 'Fasterclass' niet. Maar wat fijn om in co-creatie in korte termijn tot een aanpak te komen."Projectleider gemeente

"Efficiënt, doelgericht en samen. Supertrots op wat we in zo'n korte tijd samen voor elkaar gekregen hebben."


Communicatieadviseur provincie

"Heerlijk zo'n snelkookpan-aanpak. Ik word blij als ik kijk naar de energie, en natuurlijk het resultaat."

Teamleider strategie en innovatie provincie