Webinar Participatie

Participeren kun je leren

Webinar participatie

Krijg jij in je werk steeds vaker te maken met burgerparticipatie? Omdat je de omgeving wilt betrekken bij het aanleggen van een fietssnelweg door een dorp? Het herinrichten van een wijk? Het aanleggen van een zonneveld? Het voorkomen van worteldruk in een straat? Het ontwikkelen van cultureel erfgoed?

De Relevant Gesprek® Academie organiseert regelmatig een webinar over de blauwdruk van een maatschappelijke dialoog met resultaat: de methodiek van het Relevant Gesprek®. De methodiek is toepasbaar op elk vraagstuk. SIR is gecertificeerd partner van de Relevant Gesprek® Academie. Barbara Borghuis, de grondlegger van de methodiek van het Relevant Gesprek®,  laat je aan de hand van praktijkvoorbeelden in een uur het volgende zien:

  •  De verschillende soorten participatie
  •  De grootse participatievalkuilen
  •  De stappen van de methodiek 
  •  Hoe je ander publiek bereikt
  •  Hoe je gespreksvormen kiest
  •  Hoe je kan leren werken met de methodiek

Tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen. Na deelname van de webinar krijg je de checklist Relevant Gesprek® toegestuurd en kun je er zelf direct mee aan de slag. Het webinar is vrij toegankelijk. Je hoeft je alleen maar even aan te melden!

Het webinar voor jouw organisatie?

We krijgen steeds vaker de vraag of we voor collega’s en afdelingen een korte kennismaking met de methodiek Relevant Gesprek® kunnen verzorgen. Dat kan nu met dit online webinar. Het programma is zoals bovenstaand omschreven, duurt een uurtje en plannen we in onderling overleg. We gaan uit van minimaal 30 deelnemers. Omdat we blij zijn met de mogelijkheid een grote groep te laten kennismaken met de methodiek, rekenen we geen kosten voor dit webinar. We hopen natuurlijk dat iedereen zo enthousiast is, dat jullie na het webinar graag willen aanhaken bij onze Community Relevant Gesprek®.

"Door het webinar heb ik nu een scherpere blik op de participatie-valkuilen en de methodiek van gesprekken voeren."


Communicatieadviseur waterschap

"Heel boeiend en inspirerend webinar. Hier krijg ik energie van."
Omgevingsmanager  ingenieursbureau

"Heldere uitleg van de methodiek Relevant Gesprek in het webinar. Ik zie echt de meerwaarde van samen leren en een eenduidige aanpak, intern en extern. Dank!"Beleidsadviseur gemeente

"Bedankt voor deze superleuke, informatieve ochtend. Ik heb veel ervaring met participatie-vraagstukken, maar deze methodiek is heel fijn structureel."

Adviseur energietransitie netwerkbeheerder