Incompany training Relevant Gesprek®

De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak

Incompany training Relevant Gesprek®

De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak

Tijdens de incompany training 'De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak' leer je hoe je samen met jouw collega’s op een gestructureerde manier participatievraagstukken omzet naar een aanpak met de sleutels van de methodiek van het Relevant Gesprek®. De sleutels werken op elk soort participatievraagstuk of het nu gaat om het kappen van bomen, het maken van welzijnsbeleid of het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Je bepaalt met wie je waarover in gesprek gaat en hoe. De 4 sleutels zijn een handige leidraad om samen met betrokkenen keuzes te maken. Er is volop ruimte om vragen te stellen. SIR is gecertifieerd partner van de Relevant Gesprek® Academie.

Incompany training Relevant Gesprek®

'De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak'

Wat je leert
De beste manier om te leren is door het te doen. Daarom ga je tijdens de incompany training aan de slag met een onderwerp of case van jullie organisatie. Je leert:

 • Hoe je de participatievalkuilen kunt voorkomen
 • Hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw vraagstuk
 • Hoe je het participatiedoel bepaalt voor jouw vraagstuk
 • Hoe je een goede participatievraag formuleert
 • Hoe je met de Publieksanalyse publieksgroepen bepaalt
 • Hoe je met de Participatiebox de juiste gespreksvorm kiest


Voor wie?
Deze incompany is geschikt voor teams en collega’s die eenzelfde werkwijze willen hanteren in participatievraagstukken en een eenduidige taal willen spreken. Professionals in communicatie, participatie, beleid of projecten. Natuurlijk kunnen ook managers of raadsleden deelnemen.

Relevant Gesprek® Academie
SIR is gecertificeerd partner van de methodiek van het Relevant Gesprek®. Iedere deelnemer aan de incompany training krijgt in de Relevant Gesprek® Academie toegang tot de e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’.  Je krijgt daarbij beschikking over de online handleiding, videolessen, kennisclips en praktische handvaten. En heb je na de incompany training vragen? Of loop je ergens tegenaan? Stel dan je vraag in de online Relevant Gesprek® Academie. De Relevant Gesprek® coaches geven je antwoord en helpen je op weg. Wil je ervaringen delen of andere communityleden om ervaringen vragen? Stel dan je vraag in de openbare community boards.

Praktisch
In de incompany training passen we de 4 sleutels van het Relevant Gesprek® toe op een praktijkcase uit jouw organisatie. Een aantal praktische zaken:

 • Iedere deelnemer aan de training krijgt toegang tot de bijbehorende e-learning
 • Voorafgaand aan de training plannen we een kennismakingsgesprek
 • We spreken af welke case we gaan bespreken
 • De incompany training is bij voorkeur voor maximaal 10 personen
 • Een online training wordt gegeven via ZOOM of MS Teams
 • De training duurt 4 uur 

Een grotere groep en/of training op locatie brengt extra kosten met zich mee. Geef bij je offerteaanvraag je voorkeuren op dan houden we daar rekening mee.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in een incompany training voor jouw organisatie? Mail ons voor een vrijblijvende offerte. Binnen 2 werkdagen ontvang je een voorstel van ons.

"Samen een indrukwekkende participatieaanpak gemaakt. En dat in minder dan 2 maanden! Heel blij met deze samenwerking."


Senior beleidsadviseur gemeente

"Door de methode Relevant Gesprek kan ik nu samen met mijn collega's een participatieaanpak maken. We spreken dezelfde taal!"Bestuursadviseur gemeente

"Een goede training met een mooie, procesmatige aanpak van participatie. Handig om ook na de training in de Academie vragen te kunnen stellen."Projectleider waterschap