Fasterclass Factor C

In 6 weken je communicatieaanpak met de methodiek Factor C

Fasterclass Factor C

In 6 weken je communicatieaanpak met de methodiek Factor C

Samen in co-creatie

Je wilt grip op communicatie voor jouw beleid of project. Tijdens een Fasterclass Factor C gaat ons team met jou aan de slag om in 4-6 weken tijd een communicatieaanpak te maken voor jouw case. Dat doen we op basis van de methodiek Factor C. Met de resultaten uit de Fasterclass heb je een communicatieaanpak voor jouw vraagstuk. En dat kun je weer gebruiken voor bestuurlijk draagvlak, het briefen van je creatief ontwerpbureau en voor het begroten van de instrumenten en media die je wilt inzetten. 

Resultaat & inhoud van de Fasterclass

Resultaat van de Fasterclass

 • Je hebt in 4-6 weken een communicatieaanpak voor jouw vraagstuk.
 • Je hebt eigenaarschap gecreëerd bij betrokkenen voor jouw communicatieaanpak.
 • Op basis van de aanpak heb je bestuurlijk draagvlak.
 • Je hebt een concreet stappenplan op hoofdlijnen voor de uitvoering.
 • Deze resultaten zorgen ervoor dat je grip hebt op communicatie. 
 • Je hebt helder met wie je in gesprek wilt, waarover en wat de ruimte voor inbreng is. En wat de benodigde stappen zijn voor de uitvoering. 
 • Je hebt een gedegen basis voor een succesvolle samenwerking met stakeholders.

Inhoud van de Fasterclass

 • Gezamenlijke intake over jouw vraagstuk.
 • Ons team bepaalt in hoofdlijnen de communicatieaanpak op basis van de methodiek Factor C. Dit gebruiken we in de Factor C-sessie.
 • In de Factor C-sessie met betrokkenen van jouw vraagstuk doorlopen we de concept communicatieaanpak en scherpen die samen aan. 
 • Op basis van de input uit deze sessie maken we de definitieve aanpak in een document van 6-8 pagina’s.
 • De deelnemers van de Factor C-sessie vragen we om feedback op de aanpak.
 • De definitieve aanpak gebruik je als praatstuk voor bestuurlijke draagvlak. 
 • Na bestuurlijke goedkeuring van de aanpak bepalen we het stappenplan voor de uitvoering.

Praktische informatie

Factor C-sessie

Onderdeel van de Fasterclass waarin we jou begeleiden en adviseren is de Factor C-sessie. In deze sessie doorlopen we de stappen van de Factor C-methodiek. De sessie duurt 3-4 uur. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs, beleidsadviseurs en/of programmamanagers en projectmanagers rondom het communicatievraagstuk.

Online of op locatie

We doorlopen alle stappen online inclusief de Factor C-sessie. We beschikken over de benodigde software, zodat je het programma gemakkelijk vanuit huis kunt volgen. Mocht er toch behoefte zijn om op onderdelen van het programma fysiek bij elkaar te komen, dan kunnen we dat bespreken.

Investering

Tijdens de Fasterclass krijg je de meeste adviesuren van ons team in de kortste tijd. Met de communicatieaanpak onder de arm zorg je voor grip op communicatie voor jouw beleid of project en geven we een praktische doorkijk naar de uitvoering. De investering voor de Fasterclass bedraagt € 5.450 exclusief BTW. 

Start

Je kunt op elk moment starten. Na akkoord plannen we de Factor C-sessie in. We rekenen met 2-3 weken voor de uitwerking van de communicatieaanpak en het verwerken van de correcties. Als je vragen hebt of wil onderzoeken hoe een Fasterclass jou kan helpen, neem dan contact met ons op.

Een Fasterclass Factor C is echt iets voor ons!

"Zo trots op ons team. Samen met de begeleider van SIR en met elkaar in zo'n korte tijd zo veel bereikt!"Communicatieadviseur waterschap

"Met de uitkomst van de Fasterclass kunnen we morgen verder. Alle vertrouwen in de reactie van onze stakeholders."Strateeg woningbouwcorporatie

"In 6 weken een communicatie- aanpak. Dat was wat ik nodig had. Het was hard werken in de Fasterclass, maar het resultaat mag er zijn!"

Senior beleidsadviseur gemeente