Webinar Communicatie

methodiek Factor C

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Gratis aanmelden
12 september 2024, 10-11 uur

Factor C aan de hand van praktijkvoorbeelden

Als (lokale) publieke organisatie - zoals gemeente, waterschap of provincie - ben je voor een goed resultaat in je projecten en programma’s steeds meer afhankelijk van je omgeving. Van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties of andere stakeholders. Op ieder moment stel je de vraag: wat willen we bereiken, met wie en hoe? Om dan de afweging te maken welke rol communicatie heeft, en welke middelen worden ingezet. Factor C staat natuurlijk voor de factor communicatie en wordt steeds belangrijker voor projectleiders, beleidsadviseurs en communicatieprofessionals om samen een goede omgevingsanalyse en krachtig communicatief beleid te maken en uit te voeren. In 1 uur nemen we je mee in de methodiek Factor C aan de hand van praktijkvoorbeelden en laten we het volgende zien:

  • Je kent de pijlers van Factor C: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak.
  • Je leert aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je de pijlers kunt inzetten voor jouw vraagstuk
  • Je maakt kennis met verschillende modellen en tools per pijler
  • Je weet hoe je Factor C kunt toepassen om een strategisch communicatieplan te ontwikkelen samen met de dossierhouder of het projectteam

Tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen. Na deelname aan het webinar krijg je het Stappenplan Factor C toegestuurd en voor elk van de 3 stappen naar communicatief beleid het werkblad. Zo kun je zelf  direct met Factor C aan de slag. Het webinar wordt gegeven in MS Teams en is vrij toegankelijk. Je hoeft je alleen maar even aan te melden!

Aanmelden webinar

Aanmelden voor het gratis webinar? Laat hier je naam en emailadres achter zodat we je op de hoogte kunnen houden. Je wordt daarna automatisch doorgestuurd naar de registratiepagina voor het webinar in MS Teams. 

Op de Teams-registratiepagina vragen we nog een keer je naam en email zodat je je registratie definitief kunt maken. Daarna ontvang je via Teams de persoonlijke toegangslink voor het webinar.  

Het webinar voor jouw organisatie?

We krijgen steeds vaker de vraag of we voor collega’s en afdelingen een korte kennismaking met de methodiek Factor C kunnen verzorgen. Dat kan nu met dit online webinar. Het programma is zoals bovenstaand omschreven, duurt een uurtje en plannen we in onderling overleg. We gaan uit van minimaal 15 deelnemers. Omdat we blij zijn met de mogelijkheid een grote groep te laten kennismaken met de methodiek, rekenen we geen kosten voor dit webinar. We hopen natuurlijk dat iedereen zo enthousiast is, dat jullie na het webinar graag willen aanhaken bij onze trainingen communicatie. Wil je meer weten? Neem met ons contact op. 

"Nieuwe kennis en inzichten en praktische handvatten verkregen om aan de slag te gaan met omgevingsgericht communiceren."


Medewerker communicatie woningbouwcorporatie

"Fijn om als beginnend communicatieprofessional kennis te maken met de Factor C-methodiek. Leuk om hier verder mee te gaan!"Junior adviseur waterschap

"Het webinar communicatie was een mooie inleiding op de kracht van de methode van Factor C. Ik ga me hier zeker verder in verdiepen."

Marketing en sales in infra- en bouw