Fasterclass Participatie

Jouw participatieplan in een halve dag met een (online) Fasterclass

Je bent bezig met een onderwerp waarvoor je binnenkort een participatietraject wilt starten. Bijvoorbeeld voor een energieneutraal waterschap. Of het maken van nieuw welzijnsbeleid. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Welke gespreksvorm is het meest passend? En hoe krijg je je collega’s mee? Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools ga je in maximaal één dagdeel een participatieplan maken voor jouw case. Onder begeleiding van ervaren communicatieadviseurs van SIR.

Online of op locatie

De Fasterclass Participatie organiseren we alleen incompany op maat. We komen graag bij jou op locatie of we organiseren een online Fasterclass. We beschikken over geschikte software, zodat jij en jouw collega's de Fasterclass gemakkelijk met z'n allen vanuit huis kunnen volgen!

Resultaat

  • De basis voor het participatieplan voor jouw case
  • Een gezamenlijk resultaat met jouw collega’s, waardoor het écht jullie plan is en je draagvlak hebt bij de uitvoering
  • Kennisupdate over communicatie bij participatie doordat we werken en leren tegelijkertijd

Samenstelling groep

We organiseren de Fasterclass voor communicatie- en beleidsadviseurs van publieke organisaties. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs én beleidsadviseurs rondom het participatievraagstuk.

Duur van de Fasterclass

De Fasterclass Participatieplan duurt maximaal 4 uur. Tijden zijn in overleg en afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie).

Inhoud

Doordat we in maximaal één dagdeel met elkaar werken aan jouw case, creëren we een soort van pressure cooker. De tijdsdruk stimuleert alertheid, focus en creativiteit. En doordat we samen met communicatie en beleid aan tafel zitten, kunnen we snel beslissingen nemen. Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools gaan we aan de slag met jouw case. We lopen samen de 4 participatiesleutels door en vullen die gezamenlijk in. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Wie nodig je uit en hoe formuleer je het onderwerp van gesprek? Welke gespreksvorm is het meest passend? Het resultaat aan het einde van de dag is een ingevuld participatieplan waarmee je verder kunt.

Download meer informatie over deze Fasterclass als PDF

Investering

We bieden de Fasterclass online of op locatie aan voor € 2.750,00 (excl. BTW en 4% bureaukosten). Dit is inclusief de briefingsafspraak, onze voorbereiding en de Fasterclass zelf. Het uitwerken van het participatieplan en de terugkoppeling voor de deelnemers van de Fasterclass en/of de opdrachtgever is optioneel. Mogelijk heb je hier zelf genoeg capaciteit voor. Indien wij het plan uitwerken, bieden wij 2 mogelijkheden hiervoor aan:

Optie 1. Participatieaanpak (samenvattend en beknopt)

Op basis van de bevindingen uit de Fasterclass werken we de participatieaanpak uit. Samenvattend en beknopt, met de belangrijkste stappen en conclusies. Uitgaande van 4 à 5 pagina's.

Optie 2. Participatieplan (uitgebreid en gedetailleerd)

In de vorm van een rapport werken we de participatieaanpak uit. We beschrijven de belangrijkste participatiestappen en de bijbehorende acties op hoofdlijnen. Daarnaast geven we een indicatie van de bijbehorende investeringen en planning. Uitgaande van 12 tot 20 pagina's.

Aanmelden is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot vier weken voor de Fasterclass brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

De Fasterclass 'Jouw participatieplan in een halve dag' vindt altijd incompany plaats. In overleg kiezen we een geschikte datum en locatie. Deze locatie kun je zelf reserveren, maar wij kunnen ook een locatie voor je zoeken. Of we organiseren een online Fasterclass, zodat je met z'n allen vanuit huis aan de slag kunt. Neem voor meer informatie contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.