Fasterclass Participatieplan

Jouw participatieplan in een halve dag

Je bent bezig met een onderwerp waarvoor je binnenkort een participatietraject wilt starten. Bijvoorbeeld voor een energieneutraal waterschap. Of het maken van nieuw welzijnsbeleid. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Welke gespreksvorm is het meest passend? En hoe krijg je je collega’s mee? Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools ga je in één dagdeel een participatieplan maken voor jouw case. Onder begeleiding van ervaren communicatieadviseurs van SIR.

Resultaat

  • De basis voor het participatieplan voor jouw case
  • Een gezamenlijk resultaat met jouw collega’s, waardoor het écht jullie plan is en je draagvlak hebt bij de uitvoering
  • Kennisupdate over communicatie bij participatie doordat we werken en leren tegelijkertijd

Samenstelling groep

We organiseren de fasterclass voor communicatie- en beleidsadviseurs van publieke organisaties. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs én beleidsadviseurs rondom het participatievraagstuk.

Duur van de Fasterclass

De Fasterclass Participatieplan bestaat uit één blok van 4 uur. Tijden in overleg.

Inhoud

Doordat we in één dagdeel met elkaar werken aan jouw case, creëren we een soort van pressure cooker. De tijdsdruk stimuleert alertheid, focus en creativiteit. En doordat we samen met communicatie en beleid aan tafel zitten, kunnen we snel beslissingen nemen. Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools gaan we aan de slag met jouw case. We lopen samen de vier communicatiesleutels door en vullen die gezamenlijk in. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Wie nodig je uit en hoe formuleer je het onderwerp van gesprek? Welke gespreksvorm is het meest passend? Het resultaat aan het einde van de dag is een ingevuld participatieplan waarmee je verder kunt.

Download de Fasterclass als PDF.

Investering

We bieden de Fasterclass aan voor € 2.500,00 (excl. btw en 4% bureaukosten). Dit is inclusief de briefingsafspraak, onze voorbereiding, de fasterclass zelf, uitwerking in de vorm van een concept participatieplan en een terugkoppelingsafspraak. Indien je wilt dat we de uitkomsten uitwerken in een uitgebreider plan met planning en budget, dan maken we daar een apart voorstel voor.

Aanmelden is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot vier weken voor de Fasterclass brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

De Fasterclass 'Jouw participatieplan in een halve dag' vindt altijd incompany plaats. In overleg kiezen we een geschikte datum en locatie. Deze locatie kun je zelf reserveren, maar wij kunnen ook een locatie voor je zoeken. Neem voor meer informatie contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.