Fasterclass Participatieplan

Jouw participatieplan in een halve dag

Je bent bezig met een onderwerp waarvoor je binnenkort een participatietraject wilt starten. Bijvoorbeeld voor een energieneutraal waterschap. Of het maken van nieuw welzijnsbeleid. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Welke gespreksvorm is het meest passend? En hoe krijg je je collega’s mee? Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools ga je in één dagdeel een participatieplan maken voor jouw case. Onder begeleiding van ervaren communicatieadviseurs van SIR.

Resultaat

  • De basis voor het participatieplan voor jouw case
  • Een gezamenlijk resultaat met jouw collega’s, waardoor het écht jullie plan is en je draagvlak hebt bij de uitvoering
  • Kennisupdate over communicatie bij participatie doordat we werken en leren tegelijkertijd

Samenstelling groep

We organiseren de fasterclass voor communicatie- en beleidsadviseurs van publieke organisaties. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs én beleidsadviseurs rondom het participatievraagstuk.

Duur van de Fasterclass

De Fasterclass Participatieplan bestaat uit één blok van 4 uur. Tijden in overleg.

Inhoud

Doordat we in één dagdeel met elkaar werken aan jouw case, creëren we een soort van pressure cooker. De tijdsdruk stimuleert alertheid, focus en creativiteit. En doordat we samen met communicatie en beleid aan tafel zitten, kunnen we snel beslissingen nemen. Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools gaan we aan de slag met jouw case. We lopen samen de vier communicatiesleutels door en vullen die gezamenlijk in. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Wie nodig je uit en hoe formuleer je het onderwerp van gesprek? Welke gespreksvorm is het meest passend? Het resultaat aan het einde van de dag is een ingevuld participatieplan waarmee je verder kunt.

Download de Fasterclass als PDF.

Investering

We bieden de Fasterclass aan voor € 2.750,00 (excl. btw en 4% bureaukosten). Dit is inclusief de briefingsafspraak, onze voorbereiding en de Fasterclass zelf. Het uitwerken van het participatieplan en de terugkoppeling voor de deelnemers van de Fasterclass en/of de opdrachtgever is optioneel. Mogelijk heb je hier zelf genoeg capaciteit voor. Indien wij het plan uitwerken, bieden wij 2 mogelijkheden hiervoor aan:

Optie 1. Participatieaanpak (samenvattend en beknopt)

Op basis van de bevindingen uit de Fasterclass werken we de participatieaanpak uit. Samenvattend en beknopt, met de belangrijkste stappen en conclusies. Uitgaande van 4 à 5 pagina's.

Optie 2. Participatieplan (uitgebreid en gedetailleerd)

In de vorm van een rapport werken we de participatieaanpak uit. We beschrijven de belangrijkste participatiestappen en de bijbehorende acties op hoofdlijnen. Daarnaast geven we een indicatie van de bijbehorende investeringen en planning. Uitgaande van 12 tot 20 pagina's.

Aanmelden is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot vier weken voor de Fasterclass brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

De Fasterclass 'Jouw participatieplan in een halve dag' vindt altijd incompany plaats. In overleg kiezen we een geschikte datum en locatie. Deze locatie kun je zelf reserveren, maar wij kunnen ook een locatie voor je zoeken. Neem voor meer informatie contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.