Basistraining Factor C

Als (lokale) publieke organisatie ben je voor een goed resultaat in je projecten en programma’s steeds meer afhankelijk van je omgeving. Van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties of andere stakeholders. Op ieder moment stel je de vraag: wat willen we bereiken, met wie en hoe? Om dan de afweging te maken welke rol communicatie heeft, en welke middelen worden ingezet. De factor communicatie wordt steeds belangrijker voor projectleiders, beleidsadviseurs en communicatieprofessionals om samen communicatief beleid te maken en uit te voeren.

Methodiek Factor C

De Academie voor Overheidscommunicatie van het Ministerie van Algemene Zaken ontwikkelde de methodiek Factor C. Factor C bestaat uit vijf pijlers: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak. Elke pijler kent een aantal stappen met modellen en werkvormen. Deze pijlers zijn niet nieuw, maar helpen om een goede communicatiestrategie te ontwikkelen. De sleutels uit ons communicatiemodel Relevant Gesprek© sluiten naadloos aan op Factor C. Reden voor SIR om een praktische basistraining aan te bieden waarin je uitgebreid kennismaakt met Factor C.

Online of incompany

De training Factor C wordt op verschillende momenten in het jaar online georganiseerd. In onze jaarkalender vind je wanneer we de training organiseren. Daarnaast organiseren we graag voor jou en jouw collega's een incompany training Factor C op maat. We komen bij jou op locatie of volg de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis!

SIR Academie

Deelnemers aan de Factor C training krijgen toegang tot de online SIR Academie. Daar kun zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er handige checklist, formats, voorbeeldplannen en instructie video's. Je kunt er zelfs met je trainers afspraken inplannen voor vragen en advies. Of je vraagt de andere deelnemers van de SIR Academie om raad.

Resultaat

  • Je kent de pijlers van Factor C: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak.
  • Je leert aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je de pijlers kunt inzetten voor jouw vraagstuk
  • Je maakt kennis met verschillende modellen en tools per pijler
  • Je weet hoe je Factor C kunt toepassen om een strategisch communicatieplan te ontwikkelen samen met de dossierhouder of het projectteam

Doelgroep

We organiseren de training voor beleidsadviseurs en communicatieprofessionals van publieke organisaties met minimaal HBO werk- en denkniveau en enige jaren ervaring.

Duur van de training

De geplande basistrainingen Factor C duren 1 dag van 9.30 uur tot 15.00 uur. Een lunch is hierbij inbegrepen. Een online basistraining Factor C wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de digitale mogelijkheden.

Programma

We gaan in de training op basis van cases aan de slag met de pijlers. We helpen je kiezen welke modellen en werkvormen relevant zijn voor jouw case. We behandelen bijvoorbeeld de CASI-methodiek voor gedragsveranderingen, werken met de krachtenveldanalyse, de cirkels van invloed en de publieksanalyse. Voor effectieve burgerparticipatie leer je werken met de participatietrap en het formuleren van de kernboodschap op basis van het model Relevant Gesprek©. In het laatste blok kiezen we de juiste communicatiemiddelen bij jouw vraagstuk en behandelen we de organisatie van de communicatie.

Online tool: publieksanalyse met ringen van invloed

Tijdens de training maken we gebruik van verschillende tools, zoals de publieksanalyse met ringen van invloed. Deze is ook online beschikbaar! Je kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van de tool voor het selecteren van het juiste publiek voor jouw communicatie- of participatievraagstuk.

Hoe het werkt?
Eerst maak je een account aan, zodat je jouw publieksanalyse per mail kunt ontvangen. Daarna geef in stap 1 een korte omschrijving van je case. Vervolgens selecteer je in stap 2 het publiek dat je wilt bereiken. In stap 3 bepaal je de rollen en de invloed van jouw publiek met behulp van de ringen van invloed. En in de laatste stap kun je kiezen om per mail een pdf-bestand te krijgen van je eigen publieksanalyse.

Ga naar de online publieksanalyse.

Investering

Voor de online training Factor C betaal je € 495,00. Voor de bijbehorende Factor C box betaal je € 85,00. Wanneer je deelneemt aan een online training ontvang je de Factor C box voorafgaand aan de training. Zodat je tijdens de training aan het werk kunt met de tools.

Alle bedragen zijn exclusief BTW en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

We organiseren de training online op verschillende momenten dit jaar. In onze jaarkalender vind je de actuele data. Deze training is bij uitstek geschikt om incompany te organiseren en zo je eigen organisatie communicatiever te maken. Mail ons voor de mogelijkheden of neem contact op via 053 - 430 70 44.
 

Datum

Training

Locatie

Dinsdag
28 jul 2022
9.30-14.30

Maak kennis met Factor C

Online deelname

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden