Vacature

Senior communicatie- en participatieadviseur (28-34 uur)

SIR communicatie & participatie zoekt een ervaren communicatie- en participatieadviseur voor 28-24  uur in de week. Samen met collega’s en klanten vertaal je complexe communicatie- en participatievraagstukken naar eenvoudige oplossingen. Je hebt de lead in adviestrajecten, werkt mee in de uitvoer en geeft trainingen.

Dit is jouw missie

Als adviseur en coach bijdragen aan het voeren van relevante gesprekken over maatschappelijke onderwerpen!

Wie zijn wij?

In onze visie zijn communicatie en participatie een relevant gesprek. Dat is het vertrekpunt van onze werkwijze. We helpen overheden, commerciële & publieke organisaties en dienstverleners met het organiseren van het gesprek met hun omgeving. Dit doen we volgens in de praktijk beproefde methodes.

Voor communicatie gebruiken we Factor C. Voor gedragsbeïnvloeding werken we met CASI en voor participatie met de methodiek van het Relevant Gesprek®. De methodiek van het Relevant Gesprek® hebben wij zelf ontwikkeld en gebruiken we al jaren om een participatievraagstuk om te zetten naar een participatieaanpak. Aan de hand van deze methodieken begeleiden we uiteenlopende trajecten bij een grote diversiteit aan opdrachtgevers, zowel in het fysieke als het sociale domein. Denk aan communicatie en participatie rondom de komst van zonne-energie langs de snelweg, een fietssnelweg door een dorp en de uitvoering van het Wmo- en Jeugdbeleid.


Wat ga jij doen?

Als adviseur werk je niet voor maar met onze klanten. Je ontwikkelt samen met de opdrachtgever communicatie-, gedragsbeïnvloedings- en participatiestrategieën. En werkt (indien gewenst) ook mee aan de uitvoer van deze strategieën en projecten. Daarnaast help je organisaties met hun veranderende rol door advies, training en procesbegeleiding. Je draait je hand niet om voor het opstellen van een visie op communicatie, gedragsbeïnvloeding of participatie. Maakt opdrachtgevers enthousiast voor jouw maatwerk aanpak, helpt mensen en organisaties zich te ontwikkelen en zorgt ervoor dat publieksgroepen geïnformeerd worden en zich gehoord en gezien voelen. Zo werk je met de juiste balans tussen de inhoud en proces samen met alle betrokkenen aan hun en jou missie!

 

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een adviseur die goed bij ons in het team past. Instelling en persoonlijke motivatie zijn belangrijk. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het werken in projecten. Je hebt een relevante opleiding en/of werkervaring op minimaal HBO niveau. Daarnaast heb je ervaring met het maken en uitvoeren van communicatie- en/of participatiestrategieën. Een rijbewijs is handig omdat je regelmatig bij de klant aan tafel zit in alle uithoeken van het land.


Wat bieden wij jou?
SIR biedt ruimte voor zelfontwikkeling en flexibiliteit. Ben je ergens bijzonder goed in, vind je iets heel erg leuk of wil je een vraagstuk uitdiepen? Dan geven wij je daar graag de ruimte voor. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een goede balans kunt vinden tussen werk en privé. Je krijgt daarom de mogelijkheid om jouw werkweek zelf flexibel in te vullen. We werken regelmatig thuis, maar zien ook de meerwaarde om elkaar een paar keer per week te ontmoeten. Verder kun je bij SIR o.a. rekenen op een:

Verder kun je bij SIR o.a. rekenen op een:

  • Marktconform salaris
  • Laptop van de zaak
  • Thuiswerkvergoeding
  • Lekkere gezamenlijke lunch (op kantoordagen)
  • Leuke uitjes met collega’s
  • Wandelingen met Bella (onze kantoorhond)

En nu?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature en wil je meer weten of even sfeer proeven bij SIR? Neem dan contact met me op voor een (online) kop koffie. Wil je direct solliciteren? Stuur dan je CV en motivatiebrief op naar Martijn Schenning; m.schenning@sir.nl. Martijn is bereikbaar op 0610919620.

Wil je sfeer proeven bij SIR?

Meer vacatures

Junior adviseur

Als junior adviseur werk je aan participatie en communicatie vraagstukken. Je bent 1 of 2 jaar actief in het vak aan bureauzijde of aan de opdrachtzijde. 

Netwerk partner

Als netwerk partner werk je aan participatie en communicatie vraagstukken. Je bent 1 of 2 jaar actief in het vak aan bureauzijde of aan de opdrachtzijde. 

Medior adviseur

Als medior adviseur werk je aan participatie en communicatie vraagstukken. Je bent 1 of 2 jaar actief in het vak aan bureauzijde of aan de opdrachtzijde.