Thema workshops

We organiseren verschillende online thema workshops waarin we in gesprek gaan over actuele onderwerpen op het gebied van participatie en communicatie. We nodigen gastsprekers uit, delen ervaringen en leren van elkaar. De online workshops maken onderdeel uit van het Relevant Gesprek® Basisprogramma en Masterprogramma Participatie en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden. 

______________________________________________________________________________________

Thema workshop 'Praktische handvaten bij initiatiefnemersparticipatie'

Donderdag 16 maart 2023 van 10.00u tot 12.00u via Zoom

De regels voor ruimtelijke ontwikkeling worden binnenkort vereenvoudigd en samengevoegd in de nieuwe Omgevingswet. Participatie speelt hierin een belangrijke rol. Gemeenten zijn verantwoordelijk hoe ze deze initiatiefnemersparticipatie gaan inrichten. Hoe ga je hier als gemeente mee om en waar moet je allemaal rekening mee houden?

In de workshop gaan we in op hoe een goed democratisch samenspel tussen initiatiefnemer, ambtenaar, college en gemeenteraad eruit ziet. En wat dit betekent in de praktijk. Wat kun je verwachten van initiatiefnemers? Hoe kun en moet je hierin faciliteren? In deze praktische workshop krijg je handvaten en inspiratie hoe je om kunt gaan met initiatiefnemersparticipatie.