Projectmanagement

Je hebt de aanpak klaar. Nu kun je naar de uitvoering. Maar hoe pak je dat aan? Op basis van de aanpak heb je een beeld van wat er nodig is om dit uit te voeren. Heb je daarbij ondersteuning nodig? Wij als communicatie- en participatieadviseurs zijn ook goede projectmanagers die je kunnen ondersteunen in de uitvoering van jouw communicatie- of participatietraject. We kunnen je op twee manieren helpen: als coach of manager.

SIR als coach

In een coachende rol maken we geen onderdeel uit van de participatie- en communicatiewerkgroep, maar adviseren we op afstand. Bijvoorbeeld door regelmatig een (video)belafspraak in te plannen, waarin we de voortgang bespreken of waarin je ons een specifieke vraag stelt. Tussentijds zijn we beschikbaar voor vragen en kunnen we bijvoorbeeld meelezen met teksten, plannen, etc. In deze rol voeren jullie de werkzaamheden zelf uit en worden onze coachuren op behoefte ingezet.

SIR als manager

In een rol als manager maken we deel uit van jullie participatie- en communicatiewerkgroep en werken we actief mee in het uitvoeren van het de aanpak en het organiseren van de gesprekken of communicatiemomenten. Denk aan het voorzitten van de werkgroep, coördineren actiepunten, basiscommunicatie inrichten, maken programma voor de participatiegesprekken, uitnodiging maken, dagvoorzitter participatiegesprekken, inrichten van online tools, organiseren interne briefing, etc. We maken een werkbegroting waarin we samen bepalen hoe we de benodigde uren verdelen over jullie eigen capaciteit en onze uren. Als manager houden we de begroting en planning goed in de gaten om uitloop en overschrijdingen te voorkomen.

Heb je nog geen aanpak?

In onze visie is het begin van een succesvol proces een participatie- of communicatieaanpak waarin je hebt bepaald hoe je met publieksgroepen in gesprek gaat over jouw vraagstuk. Heb je deze aanpak nog niet, maar ben je wel van plan deze te maken? We bieden verschillende trainingen om het je te leren en we hebben een online academie ingericht waarin we je leren participeren met onze speciale participatieprogramma’s.