Ons aanbod

Wil je meer leren over communicatie en participatie? We bieden hier verschillende trainingen, programma’s en e-learnings voor. Daarnaast is het ook mogelijk om ons te vragen voor advies en/of begeleiding bij communicatie- en participatieprojecten.

Advies & begeleiding

Heb je een communicatie- en/of participatievraagstuk waar je een aanpak voor wilt maken, maar heb je niet de tijd en ruimte om dit zelf te doen? Met een Fasterclass gaat ons team met jou aan de slag om in 6-8 weken tijd de participatieaanpak te maken. Of heb je al een participatieaanpak en wil je weten of je op de goede weg zit? Met de Participatiescan geven we feedback op jouw participatieaanpak. Daarnaast zijn we ook stuk voor stuk projectmanagers die je kunnen helpen in de voortgang bij jouw communicatie- of participatieproject.

Leren over Communicatie

Als publieke organisatie wordt het betrekken van je omgeving steeds belangrijker. Op ieder moment stel je de vraag: wat willen we bereiken, met wie en hoe? De methodiek Factor C helpt jou om te bepalen wat de opgave binnen jouw vraagstuk is, welke rol communicatie heeft, welke stakeholders je wilt betrekken en welke strategie daar het beste bij past. Wanneer gedragsbeïnvloeding aan de orde is werken we op basis van de CASI-methodiek. Tijdens de training krijg je inzicht in welke factoren gedrag bepalen en hoe je dat gedrag met communicatie kunt veranderen.

Leren over Participatie

In de Relevant Gesprek® Academie leren we je alles over participatie. Je leert werken met de methodiek Relevant Gesprek®: een simpele en gestructureerde werkwijze om te bepalen hoe je de omgeving betrekt bij jouw participatievraagstuk. In de programma's en e-learnings maak je de methodiek eigen. In de e-learnings heb je toegang tot een training en de bijbehorende lesstof. In de programma's heb je toegang tot de e-learnings en de community-evenementen: de inloopuren, workshops en de leercase challenge. Allemaal bedoeld om jou en je collega’s te helpen de methodiek toe te passen in de praktijk.

Eerst kennismaken of meer informatie?

Meld je aan voor het gratis webinar ‘Participeren kun je leren’. In het webinar maak je in 1 uur kennis met de methodiek Relevant Gesprek®, de participatievalkuilen en krijg je inspiratie hoe je succesvol samenwerkt met stakeholders. Barbara Borghuis, ontwikkelaar van de methodiek Relevant Gesprek®, neemt je mee in wat er nodig is voor grip op participatie en hoe onze programma’s jou hierin kunnen helpen. Meld je aan voor het webinar of neem contact met ons op via info@sir.nl of 053 – 430 70 44.