Trainingen

Waar ben jij naar op zoek in een communicatietraining?

Tijdens onze communicatietrainingen staan verschillende vragen centraal. Vragen die we in de praktijk horen en waar we op basis van onze praktijkervaring een antwoord op hebben geformuleerd. Denk hierbij aan: Hoe werkt content marketing voor publieke organisaties? Hoe maak je creatieve content? Hoe bereik je nieuw publiek bij participatie? Hoe voer je als raadslid een relevant gesprek met je publiek? En hoe voer je het participatiegesprek over de Omgevingswet?

Aan welke communicatietrainingen van SIR kan jij deelnemen?

Participatie trainingen

 • Burgerparticipatie
 • Gemeentelijke herindeling
 • Omgevingswet
 • Fasterclass Participatieplan
 • Demonstratie eParticipatieplatform


Communicatie trainingen

 • Content marketing
 • Communicatie voor de Raad
 • Fasterclass Communicatieplan


Workshops

 • Workshops Inspiratieboxen (Rubriekenbox, de Middelenbox of de Participatiebox)
 • Workshop Publieksanalyse
 • Demonstratie eParticipatieplatform


We nodigen je van harte uit deel te nemen aan één van onze communicatietrainingen of workshops over communicatie en participatie. Onze trainingen zijn praktisch van aard en er is veel ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

Jaarkalender

Het hele jaar door worden er inspirerende communicatietrainingen gegeven. Naast de trainingen die worden gegeven in verschillende steden (waaronder: Utrecht, Den Bosch en Zwolle) geeft SIR ook alle trainingen incompany.

Inspirerende Communicatietrainingen

We hebben twee trainingen die gaan over communicatie. Tijdens de inspiratietraining Content marketing voor publieke organisaties laten we je kennismaken met het vakgebied content marketing. We laten je zien hoe je content marketing kan toepassen voor publieke organisaties. In de training over communicatiemiddelen bieden we je een manier van werken aan om te komen tot nieuwe keuzes voor communicatiemiddelen waarmee je je publiek bereikt.

Inspirerende Training Burgerparticipatie

De training over participatie gaat in op communicatie bij burgerparticipatie. Hoe organiseer je een goed gesprek met je publiek? Wie nodig je uit en over welk onderwerp? De training over de Omgevingswet is gebaseerd op de training participatie, maar dan vertaald naar de Omgevingswet, voorzien met vele praktijkvoorbeelden.

“Fijn om stap voor stap de Participatietrap te gebruiken. En leuk om samen aan een casus te werken en zodoende meer out of the box te denken. De ideeën die ik heb opgedaan neem ik zeker mee in de praktijk!”

- Deelnemer inspiratietraining ‘Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?’ - 

Fasterclass Jouw Communicatie- of Participatieplan

In de vorm van een snelkookp(l)ansessie maken we in een halve dag (4 uur) voor jouw vraagstuk de basis voor jouw communicatieplan of participatieplan.

Workshops Inspiratieboxen

We hebben drie verschillende Inspiratieboxen die je inspireren en helpen andere keuzes te maken: de Rubriekenbox, de Middelenbox en de Participatiebox. We hebben voor elke Inspiratiebox een praktische workshop, waarmee we je leren met de box te werken.

Incompanytraining

Ons volledige trainingsaanbod kunnen we ook incompany organiseren. Heb je behoefte aan een eigen training voor jou en je collega’s? Neem dan contact met ons op voor een incompanytraining. We kijken dan samen naar een passend programma.

Meer informatie

Wil je meer weten neem dan contact met ons op of bel naar 053 430 7044.