Training participatie

De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak

Tijdens de open inschrijving training 'De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak' leer je hoe je  op een gestructureerde manier participatievraagstukken omzet naar een aanpak met de sleutels van de methodiek Relevant Gesprek®. De sleutels werken op elk soort participatievraagstuk of het nu gaat om het kappen van bomen, het maken van welzijnsbeleid of het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Je bepaalt met wie je waarover in gesprek gaat en hoe. De 4 sleutels zijn een handige leidraad om samen met (intern) betrokkenen keuzes te maken. Er is volop ruimte om vragen te stellen.

Open inschrijving training 

Deze open inschrijving training wordt gegeven in de Relevant Gesprek® Academie. SIR is gecertificeerd partner van de methodiek van het Relevant Gesprek®. De training maakt onderdeel van de e-learning met dezelfde naam. Na aanmelding in de Relevant Gesprek® Academie krijg je een inlog met toegang tot:

  • handboeken, videolessen, checklists, formats en tools
  • deelname aan de online live training die de Relevant Gesprek® Academie elke 6-8 weken geeft
  • Relevant Gesprek® community waar meer dan 1.000 professionals van deel uitmaken en waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen
  • online helpdesk waar de ervaren Relevant Gesprek® coaches je verder helpen


Wat je leert in de training
De beste manier om te leren is door het te doen. Daarom ga je tijdens de training aan de slag met een praktijkcase; misschien wel die van jou! Je leert:

  • Hoe je de participatievalkuilen kunt voorkomen
  • Hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw vraagstuk
  • Hoe je het participatiedoel bepaalt voor jouw vraagstuk
  • Hoe je een goede participatievraag formuleert
  • Hoe je met de Publieksanalyse publieksgroepen bepaalt
  • Hoe je met de Participatiebox de juiste gespreksvorm kiest


Voor wie?
De training is perfect voor iedereen die bezig is met participatievraagstukken. Professionals in communicatie, participatie, beleid of projecten.


Investering

Bestel voor € 345,- de online training & e-learning ‘De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak’. Met elke 6 tot 8 weken online live trainingen. En een jaar lang toegang tot het handboek, videolessen, tools en checklists. 


Interesse?
Ben je geïnteresseerd in een open inschrijving training? Meld je dan aan in de Relevant Gesprek® Academie voor de e-learning 'De 4 sleutels van een slimme participatieaanpak'. Na aanmelding in de Relevant Gesprek® Academie krijg je een inlog, plan je training in en kun je direct aan de slag!

"Het Relevant Gesprek helpt mij om samen met mijn collega's een participatieaanpak te maken."


Bestuursadviseur gemeente