Communicatietraining Factor C

Leer hoe je een communicatieplan maakt

Communicatietraining Factor C

Leer hoe je een communicatieplan maakt

Wil je een strategisch communicatieplan maken? De methodiek Factor C kun je gebruiken om zo'n strategisch plan te ontwikkelen. In de online communicatietraining Factor C leer je er alles over; de theorie maar ook met veel praktijkvoorbeelden. Iets voor jou?

Direct aanmelden voor de training van 17 december 2024

Communicatietraining Factor C 

dinsdag 17 december 2024 (9:30 - 14:30 uur)


Resultaat

 • Je kent de pijlers van Factor C: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak.
 • Je leert aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je de pijlers kunt inzetten voor jouw vraagstuk
 • Je maakt kennis met verschillende modellen en tools per pijler
 • Je weet hoe je Factor C kunt toepassen om een strategisch communicatieplan te ontwikkelen samen met de dossierhouder of het projectteam

Doelgroep

We organiseren de training voor beleidsadviseurs en communicatieprofessionals van publieke organisaties met minimaal HBO werk- en denkniveau en enige jaren ervaring.

Duur van de training

De trainingen Factor C zijn 9.30 uur tot 14.30 uur.

Programma

We gaan in de training op basis van cases aan de slag met de pijlers. We helpen je kiezen welke modellen en werkvormen relevant zijn voor jouw case. We behandelen bijvoorbeeld de CASI-methodiek voor gedragsveranderingen, werken met de krachtenveldanalyse, de ringen van invloed en de publieksanalyse. Voor effectieve burgerparticipatie leer je werken met de participatietrap en het formuleren van de kernboodschap op basis van het model Relevant Gesprek®. In het laatste blok kiezen we de juiste communicatiemiddelen bij jouw vraagstuk en behandelen we de organisatie van de communicatie.

Extra's

 • Online tool: publieksanalyse met ringen van invloed

  Tijdens de training maken we gebruik van verschillende tools, zoals de publieksanalyse met ringen van invloed. Deze is ook online beschikbaar! Je kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van de tool voor het selecteren van het juiste publiek voor jouw communicatie- of participatievraagstuk.

 • Factor C box

  Bij deze training hoort de Factor C box. Wanneer je deelneemt aan een online training ontvang je de Factor C box voorafgaand aan de training zodat je tijdens de training aan het werk kunt met de tools.

 • SIR Academie

  Deelnemers aan de Factor C training krijgen toegang tot de online SIR Academie. Daar kun je zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er handige checklist, formats, voorbeeldplannen en instructie video's. Je kunt er zelfs met je trainers afspraken inplannen voor vragen en advies. Of je vraagt de andere deelnemers van de SIR Academie om raad.


Investering

Voor de online training Factor C betaal je € 495 per persoon. Dit is inclusief de bijbehorende Factor C box t.w.v. € 65. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Aanmelden online training Factor C op dinsdag 17 december 2024

We bevestigen je aanmelding binnen 2 werkdagen.


"Ik koos voor de open inschrijving training omdat veel van mijn collega's al eerder een training Factor C hebben gedaan. Als nieuwe collega ben  ik nu met de basistraining weer helemaal bij. Ik vond het leuk samen met andere organisatie deel te nemen en te leren van hun ervaringen. Misschien dat we later nog een keer een Fasterclass Factor C kunnen doen met een vraagstuk waar we mee worstelen"


Junior communicatieadviseur provincie