Relevant Gesprek®

We ontwikkelden de methodiek Relevant Gesprek® voor het bereiken van (nieuw) publiek bij participatie. De methodiek helpt je bij het beantwoorden van vragen aan de omgeving. De visie achter de methodiek is dat elk gesprek relevant moet zijn voor de deelnemer(s). Is een gesprek niet relevant voor de deelnemer, dan zal hij/zij niet meedoen. De methodiek helpt je die relevantie te vinden. En ook te behouden gedurende het participatieproces.

We knippen het participatieproces in twee fasen: de aanpak en de uitvoering. Voor beide fasen werken we met een methodiek. Dat geeft structuur in je werk. En het maakt het leerproces makkelijker.

Relevant Gesprek® Aanpak

Het maken van een aanpak is essentieel voor een succesvol participatieproces en één van de meest voorkomende participatievalkuilen. Zonder aanpak kun je niet sturen. Het is alsof je een huis bouwt zonder een tekening. Dat komt niet goed. Voor het maken van de aanpak werken we met de 4 sleutels van het Relevant Gesprek®.

 

Elke sleutel kent een aantal hulpvragen. Met de antwoorden op deze hulpvragen heb je de bouwstenen voor je Participatieaanpak. Lees meer over de 4 sleutels.

Relevant Gesprek® Uitvoering

Als je akkoord hebt op de participatieaanpak, kun je richting de uitvoering. Let op! In de uitvoering gebeuren vaak de meeste ongelukken. Denk aan een te krappe planning, geen goede rol- en taakverdeling of onvoorbereid een gesprek ingaan. In de programma’s leren we je ons 10 stappenplan voor de uitvoering. Zodat je een overzicht hebt van wat er allemaal bij de uitvoering van jouw participatieaanpak komt kijken en je niets vergeet. Lees meer over de 10 uitvoeringsstappen.

Maak kennis met het Relevant Gesprek®

Wil je meer weten? Of ermee aan de slag? Bekijk ons aanbod van e-learnings en programma's op www.relevantgesprek.nl. Met onze e-learnings leer je participeren op het moment dat het jou uitkomt. Kies de bijhorende online training die in jouw agenda past. Als deelnemer van een programma heb je toegang tot de e-learnings én de community evenementen (forum, inloopuren, workshops, live event) én individuele coaching. Zo krijg je de begeleiding die je nodig hebt op het moment dat het jou uitkomt.
 

Eerst meer informatie?

Maak in 1 uur kennis met de methodiek Relevant Gesprek® en krijg inspiratie hoe je succesvol samenwerkt met stakeholders. Tijdens het webinar 'Participeren kun je leren' is er volop ruimte om vragen te stellen. Na deelname van de webinar krijg je de checklist Relevant Gesprek® toegestuurd en kun je er zelf direct mee aan de slag. Het webinar is vrij toegankelijk.

 

SIR is gecertificeerd partner van het Relevant Gesprek®. In de online Relevant Gesprek® Academie leren we jou en jouw collega’s werken met de methodiek Relevant Gesprek®: een simpele en gestructureerde werkwijze om te bepalen hoe je de omgeving betrekt bij jouw participatievraagstuk.