Alle artikelen
Elizabeth Westra
Alle artikelen
1 min
0

Gedragsverandering met CASI. Waar en hoe begin je?

1 min
0

Het veranderen van gedrag is een flinke opgave. Daarom werken we bij SIR met een vaste methodiek: CASI. We bieden daarvoor een gratis webinar en verschillende trainingen aan, zowel open inschrijving als incompany. Natuurlijk kun je ons ook benaderen voor een eerste gratis adviesgesprek. Want met de CASI methodiek kies je samen en kies je bewust. Maar waar en hoe begin je nou precies?

Van gedragsdoel naar gedragsbelemmeringen en gedragsinterventies

Als (publieke) organisatie wil je je publiek op een zo effectief mogelijke manier informeren, overtuigen en/of beïnvloeden. Je kunt een gedragscampagne doen. Maar waar moet je op letten bij het opzetten van een publieke campagne? Hoe bereik je je publiek? Hoe bepaal je de strategie om gedragsdoelstellingen te halen? De CASI methodiek helpt je om in co-creatie met inhoudelijke collega’s te bepalen wat het gedragsdoel is waar je je op gaat richten. Je bepaalt vervolgens de gedragsbelemmeringen waarom de beoogde doelgroep het gewenste gedrag niet laat zien. En vervolgens kies je de gedragsinterventies waarmee je het gedrag kunt beïnvloeden. Met CASI kies je samen en kies je bewust waar je de tijd en energie op gaat richten.

Gratis adviesgesprek om je op weg te helpen

Om je op weg te helpen bieden we gratis adviesgesprekken. Hierin kun je jouw vraagstuk uitleggen en denken wij met jou meeVragen waar we al over in gesprek zijn gegaan gingen bijvoorbeeld over de energietransitie, afvalpreventie en het implementeren van veiligheidsprotocollen. Samen kijken we naar welke informatie er al bekend is, welke doelgroepen er zijn en wat er nog nodig is om een passende activatiestrategie op te stellen. Wil je even met ons sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we plannen een gratis adviesgesprek!

Incompany training CASI voor jouw team

Wil je samen met collega’s van communicatie, beleid of projecten aan de slag met CASI en een onderwerp van jouw organisatie om te komen tot een inspirerende en effectieve publiekscampagne? Dan is een incompany training iets voor jou, metjullie case als voorbeeld, zodat je er zelf mee verder kunt. We geven je inzicht hoe je met communicatie gedrag kunt veranderen, welke factoren gedrag bepalen en we leren je hoe je de methodiek zelf kunt inzetten. Gedurende de training is er natuurlijk volop gelegenheid ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen. Vraag een offerte aan voor de incompany training CASI.

Reacties
Categorieën