Communicatie
Redactie
Communicatie
1 min
0

Gemeente Waddinxveen: Incompany trainingen Factor C

1 min
0

Voor de gemeente Waddinxveen trainden we projectleiders, beleidsadviseurs en communicatieadviseurs met Factor C samen nog betere communicatie strategieën te maken.

De start: Leidraad ‘Samenlevingsparticipatie

Tijdens een online kennismaking vertelde onze opdrachtgever over de Leidraad ‘Samenlevingsparticipatie’ van de gemeente Waddinxveen. In deze leidraad stond omschreven hoe de gemeente stappen wil zetten op het gebied van samenlevingsparticipatie. De gemeente had inmiddels een aantal stappen gezet, waaronder de ontwikkeling van een online participatieplatform en een app om participatie (goed) vorm te geven.

Basistraining Factor C

Het punt was nu bereikt om medewerkers van de gemeente (zowel beleid als communicatie) te trainen in het ‘omgevingsgericht werken’. Onze basistraining Factor C sloot hier goed bij aan.  Een eventuele verdieping op participatie zou wellicht iets zijn voor een vervolg.

SIR organiseerde verschillende (online en offline) incompany basistrainingen Factor C voor de beleids- en communicatieadviseurs van Waddinxveen. In het programma gaven we een inleiding op Factor C en omgevingsgericht werken. Waarom is omgevingsgericht werken belangrijk? En waar komt Factor C vandaan? Daarna zoomden we in op de Factor C methodiek. We kijken naar bestaande methodieken en introduceren ons 3 stappenplan Factor C om te komen tot een communicatief beleid. Dit stappenplan ondersteunden we met praktische werkbladen en de Factor C box. Aan de hand van een case lopen we de drie stappen van Factor C door.

SIR Academy

In de training waren er gezamenlijke leermomenten waarbij veel interactie mogelijk is tussen de deelnemers en de trainer(s). Bij de training Factor C hoort een trainingsmap met werkbladen en de Factor C box. Een groep van 6 tot maximaal 12 deelnemers was  een geschikte omvang voor de training. En alle deelnemers kregen na de training een persoonlijke inlog voor onze digitale leeromgeving van de SIR Academy. Daar vinden ze het stappenplan, de werkbladen, de gebruikte PowerPoint tijdens de training en instructievideo’s. Toegang tot de lesstof helpt je om het geleerde in de praktijk te brengen. Alle deelnemers ontvingen na afloop van de training een certificaat van deelname. 

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een incompany training Factor C? Bekijk ons aanbod. Hier vind je ook de open inschrijving training. Of misschien wil je eerst even kennismaken met Factor C. Volg dan ons gratis webinar. Check de kalender voor de data. 

Reacties
Categorieën