Training Publieke Campagnes

Als (publieke) organisatie wil je je publiek op een zo effectief mogelijke manier informeren, overtuigen en/of beïnvloeden. Het inzetten van een gedragscampagne behoort hierbij tot de mogelijkheden. Maar waar moet je op letten bij het opzetten van een publieke campagne? Hoe bereik je je publiek? Hoe bepaal je de strategie om gedragsdoelstellingen te halen?

We werken op basis van de CASI-methodiek van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van het ministerie van Algemene Zaken, die we toepassen op gedragscampagnes van lokale overheden. We geven je inzicht hoe je met communicatie gedrag kunt veranderen, welke factoren gedrag bepalen en leren je hoe je de methodiek zelf kunt inzetten.

Open inschrijving

De inspiratietraining Publieke Campagnes wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. In onze jaarkalender vind je waar en wanneer we de training geven.

We geven deze training ook incompany!

Wil je samen met jouw communicatie- en/of beleidscollega’s een training volgen? Dat kan! Tijdens een incompany training Publieke Campagnes ga je met jouw collega’s aan de slag met een onderwerp of case van jouw organisatie. De training kan plaatsvinden op jouw locatie, maar wij kunnen ook een inspirerende locatie regelen. Of we organiseren een online training voor jou en jouw collega's. Je volgt de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis! Meer weten over de mogelijkheden? Stuur een mail naar trainingen@sir.nl of bel naar 053 - 430 70 44.

Resultaat

  • Je weet wat de kenmerken zijn van een publieke campagne
  • Je leert aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je het gedrag van jouw publiek kunt beïnvloeden
  • Je kent het CASI-model en weet hoe je het kunt toepassen in jouw praktijk
  • Je weet hoe je moet werken met de Campagnewijzer voor inspirerende en effectieve campagnes

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatie- en beleidsadviseurs van publieke organisaties.

Duur van de training

De inspiratietraining ‘Publieke Campagnes’ duurt maximaal 3 uur. De training wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie).

Programma

We starten de training met een introductie van de kenmerken van een gedragscampagne. Vervolgens gaan we op basis van de CASI-methodiek verschillende praktijkvoorbeelden van publieke campagnes analyseren. Daarnaast gaan we gezamenlijk aan de slag met een case uit de praktijk. Hiervoor maken we gebruik van onze Campagnewijzer. Tot slot geven we tijdens deze interactieve training tips en trucs voor het (intern) organiseren van publieke campagnes. Gedurende het programma is er volop gelegenheid ervaringen met elkaar te delen.

Download meer informatie over deze training als PDF

Investering

Voor de online training Publieke Gedragscampagnes betaal je € 195,00. Voor de bijbehorende tools (verschillende factsheets, stappenplan en een exemplaar van de Campagnewijzer) betaal je € 90,00. Bij een online training ontvang je voorafgaand aan de training de tools in huis, zodat je tijdens de training direct met de tools aan de slag kunt.

Alle bedragen zijn exclusief BTW en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

We organiseren de training online of op verschillende momenten dit jaar. In onze jaarkalender vind je de actuele data. Het is ook mogelijk om deze training incompany te organiseren. Mail ons voor de mogelijkheden of neem contact op via 053 - 430 70 44.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden