Training Effectieve Publieke Gedragscampagnes

Als (publieke) organisatie wil je je publiek op een zo effectief mogelijke manier informeren, overtuigen en/of beïnvloeden. Het inzetten van een gedragscampagne behoort hierbij tot de mogelijkheden. Maar waar moet je op letten bij het opzetten van een publieke campagne? Hoe bereik je je publiek? Hoe bepaal je de strategie om gedragsdoelstellingen te halen?

We werken op basis van de CASI-methodiek van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van het ministerie van Algemene Zaken, die we toepassen op gedragscampagnes van lokale overheden. We geven je inzicht hoe je met communicatie gedrag kunt veranderen, welke factoren gedrag bepalen en leren je hoe je de methodiek zelf kunt inzetten.

Resultaat

  • Je weet wat de kenmerken zijn van een publieke campagne
  • Je leert aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je het gedrag van jouw publiek kunt beïnvloeden
  • Je kent het CASI-model en weet hoe je het kunt toepassen in jouw praktijk
  • Je weet hoe je moet werken met de Campagnewijzer voor inspirerende en effectieve campagnes

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatie- en beleidsadviseurs van publieke organisaties.

Duur van de training

De inspiratietraining ‘Publieke Campagnes’ bestaat uit één blok van 13.00 tot 17.00 uur.

Programma

We starten de training met een introductie van de kenmerken van een gedragscampagne. Vervolgens gaan we op basis van de CASI-methodiek verschillende praktijkvoorbeelden van publieke campagnes analyseren. Daarnaast gaan we gezamenlijk aan de slag met een case uit de praktijk. Hiervoor maken we gebruik van onze Campagnewijzer. Tot slot geven we tijdens deze interactieve training tips en trucs voor het (intern) organiseren van publieke campagnes. Gedurende het programma is er volop gelegenheid ervaringen met elkaar te delen.

Download deze training als PDF.

Investering

Voor de training Publieke Gedragscampagnes betaal je € 245,00 en voor de bijbehorende tools (verschillende factsheets, stappenplan en een exemplaar van de Campagnewijzer) betaal je € 80,00.

Alle bedragen zijn exclusief btw en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

We organiseren de training op verschillende locaties in Nederland. In onze jaarkalender vind je de actuele data. Het is ook mogelijk om deze training incompany te krijgen. Mail ons voor de mogelijkheden of neem contact op via 053 - 430 70 44.
 

Datum

Training

Locatie

Maandag
11 nov 2019
13.00-17.00

Inspiratie voor Effectieve Publieke Gedragscampagnes

Utrecht

Donderdag
5 maart 2020
13.00-17.00

Inspiratie voor Effectieve Publieke Gedragscampagnes

Amersfoort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden