Workshop Participatieraden

We organiseren verschillende online workshops waarin we in gesprek gaan over actuele onderwerpen op het gebied van participatie en communicatie. We nodigen gastsprekers uit, delen ervaringen en leren van elkaar. De online workshops maken onderdeel uit van ons Masterprogramma Participatie en kunnen daarnaast tegen betaling worden bezocht door andere geïnteresseerden. 

______________________________________________________________________________________

Participatieraden: hype of hulp? 1 oktober 10.00 - 12.00

Steeds meer gemeenten installeren onafhankelijke participatieraden om de gemeenteraad en het college van B&W gevraagd en ongevraagd te adviseren. Hoe organiseer je dit soort participatieraden? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? Voor welke onderwerpen en domeinen is een participatieraad nuttig? Wat is de ervaring van burgers met deze vorm? En wat doet het gemeentelijk bestuur met hun adviezen?

SIR organiseert op 1 oktober 2020 via Zoom een online workshop waarbij we stil staan bij deze en nog veel meer interessante vragen. Tijdens de workshop komen verschillende praktijkvoorbeelden aan de orde. Daarnaast is er volop ruimte voor discussie.

_____________________________________________________________________________________

Deelname 

Registratie voor het deelnemen aan de online workshop bedraagt eenmalig €125,- excl. btw en 4% bureaukosten. De workshop maakt onderdeel uit van het Masterprogramma Participatie en is daarom voor deelnemers van het Masterprogramma Participatie kostenloos. 

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt. 

Aanmelden