Workshop Publieksanalyse

Het maken van een publieksanalyse is vaak de eerste stap van een communicatie- of participatietraject. Met wie wil je in gesprek? Waarover? En wat is hun rol? De antwoorden op deze vragen bepalen de keuzes in het vervolgtraject. Op basis van Factor C hebben we een aantal praktische tools ontwikkeld voor het in kaart brengen van je publiek. We werken met de publiekscirkel en publiekswaaier.

We brengen het publiek in kaart op basis van de Publiekscirkel. De cirkel kent 4 rollen: meeweten, meedenken, meewerken en meebepalen. We geven de publieksgroepen waarmee we in gesprek willen een plek op de cirkel. Vervolgen bespreken we per groep het onderwerp van gesprek. De 4 rollen komen overeen met de 4 treden van de Participatietrap. Op basis van de Participatietrap bepaal je op een later moment welke gespreksvormen passend zijn.

Voor extra inspiratie voor het benoemen van publieksgroepen, gebruiken we de Publiekswaaier. De Publiekswaaier kent 125 verschillende publieksgroepen, verdeeld in 7 groepen: private organisaties, publieke organisaties, belangenbehartigers, verenigingen, gebruikers, financieel en intern. De ene kant van de waaier benoemt publieksgroepen in het sociaal domein. De andere kant van de waaier benoemt publieksgroepen in het fysieke domein.

De publieksanalyse is ook online als tool beschikbaar. Je kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van de tool voor het selecteren van het juiste publiek voor jouw communicatie- of participatievraagstuk. Ga naar de online Publieksanalyse. 

 

Workshop: het maken van een publieksanalyse

Wil je een keer een uitgebreide publieksanalyse maken? We organiseren graag voor jou (en je collega’s) een Workshop Publieksanalyse. Passend bij de vraag of de case die je zelf inbrengt.

Meer informatie over deze workshop in PDF.

 

Wat kost een incompany workshop?

We denken graag met je mee en maken dan vervolgens een offerte op maat. Als richtprijs moet je denken aan € 1.950,00 (excl. BTW en 4% bureaukosten) voor een groep tot 15 deelnemers. Dit is exclusief de eventuele locatiekosten. Neem voor vragen of advies contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.

Aanmelden is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot vier weken voor de workshop brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

De workshop 'Publieksanalyse' vindt online of op locatie plaats. We werken online met Zoom en onze online Publieksanalyse tool. In overleg kiezen we een geschikte datum en eventueel de locatie. Neem voor meer informatie contact op via trainingen@sir.nl of 053 - 430 70 44.