Werkboek Relevant Gesprek©

Je wilt aan de slag met participatie. Omdat je de omgeving wilt betrekken bij de Omgevingsvisie. Of omdat je met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen in gesprek wilt over nieuw welzijnsbeleid. Of omdat je de buurt wil betrekken bij het aanleggen van een nieuwe fietssnelweg of het kappen van bomen. De meest gestelde vragen die wij krijgen zijn: Hoe organiseer ik dit participatiegesprek? Hoe bereik in andere doelgroepen dan de usual suspects? En hoe kies ik een passende gespreksvorm?

De allergrootste participatievalkuil die we tegenkomen is direct starten met de uitvoering en een bijeenkomst organiseren of een enquête versturen. En dan? Hoe ga je dan verder? Om je participatie tot een succes te maken scheiden wij inhoud en proces. We gaan eerst een participatieaanpak maken waarin we bepalen waarom we in gesprek gaan, waarover, wie met wie en hoe. Deze aanpak is een belangrijk leidraad voor de uitvoering, maar zorgt ook voor betrokkenheid bij betrokken partijen en bestuur.

In het werkboek laten we je kennismaken met onze methodiek Relevant Gesprek© waarmee je elk participatievraagstuk op een gemakkelijke manier vertaalt naar een praktische aanpak. Dat is de eerste belangrijke stap om grip op participatie te krijgen en te houden.

Zelf aan de slag!

Met het werkboek Relevant Gesprek© ga je zelf aan de slag om jouw participatievraagstuk te vertalen naar een praktische aanpak. Aan de hand van de theorie en de vragen in het boek heb je de basis voor jouw participatieplan. De investering voor het werkboek is inclusief 1 coachafspraak van 30 minuten met één van onze participatieadviseurs!

Het werkboek Relevant Gesprek© is beschikbaar in een gedrukte versie en online versie (interactieve pdf). Voor de gedrukte versie betaal je € 65,- inclusief verzendkosten, exclusief BTW en 4% bureaukosten. Voor de online versie betaal je € 45,- exclusief BTW en 4% bureaukosten. Na de aanvraag ontvang je het werkboek z.s.m. per mail of per post. Afhankelijk van jouw eigen behoefte kun je de coachafspraak inplannen door een mail te sturen naar participatie@sir.nl.