Training Uitvoering participatieaanpak

In 10 stappen van participatieaanpak naar uitvoering

Je hebt de participatieaanpak klaar. Nu kun je naar de uitvoering. Maar hoe pak je dat aan? Als wij aan de slag gaan in de uitvoering van een participatieaanpak, dan speelt participatiemanagement een belangrijke rol. We hebben intussen een goed beeld van wat werkt en wat niet. Er zijn zes veelvoorkomende participatievalkuilen in de uitvoering:

  1. Gelijk het participatiegesprek gaan organiseren,
  2. Een te krappe planning,
  3. Geen goede rol-en taakverdeling,
  4. Creatieve gespreksvormen als doel op zich,
  5. Geen duiding van de resultaten,
  6. Geen terugkoppeling aan de deelnemers.

We geven je in deze training een toelichting op deze valkuilen en hoe je ze kunt voorkomen. Aan het einde van de workshop ontvang je ons 10 stappenplan voor de uitvoering. Een handige leidraad waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Relevant Gesprek® Academie

Deelnemers aan onze trainingen krijgen toegang tot de online Relevant Gesprek® Academie. Daar kun zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er een werkboek, handige checklist, formats, een link naar onze online tools en instructie video's. Via de Relevant Gesprek® Academie kun je met andere deelnemers ervaringen delen of vragen om raad. Inloggen op de Academie kan hier.

Coachafspraak

Wij geloven in learning by doing. In de training delen we de 10 stappen die wij nemen wanneer we een participatieaanpak uitvoeren. Heb je een specifieke vraag over de uitvoering van jouw eigen participatieaanpak en weet je even niet zo goed hoe je verder moet? Om je verder op weg te helpen, bieden we jou na de training een coachafspraak van 30 minuten met een van onze participatie adviseurs aan. 

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs, beleidsmedewerkers en projectmanagers van publieke organisaties.

Duur van de training

De training duurt maximaal 2 en een half uur (onder voorbehoud) en wordt online gegeven via Zoom.

Online en Incompany

De training wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. Zoals je kunt zien in de kalender hieronder. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat we een online incompanytraining organiseren voor jou en je collega's. Hiervoor brengen we graag een voorstel op maat uit.

Ben je geïnteresseerd in een incompany training Uitvoering participatieaanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door een mail te sturen naar trainingen@sir.nl, of bel 053 430 70 44.

Investering

De training Uitvoering participatieaanpak is gratis voor de deelnemers van het Basis-, Master- en Licentieprogramma. Geef bij de inschrijving op het formulier aan welk programma je volgt en dan ontvang je van ons de link naar de training.

Zit je niet in één van deze programma’s, maar wil je wel deelnemen? Dan betaal je €345,00* voor deelname aan de online training Uitvoering participatieaanpak. Je krijgt daarvoor de online training van een van onze participatie adviseurs. Daarnaast heb je een jaar lang toegang tot de SIR Academie met al het lesmateriaal en handige tools. En je kunt een coachafspraak plannen met een van onze participatie-adviseurs.

*Dit bedrag is exclusief BTW en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Trainingen 2022

We organiseren de training Uitvoering participatieaanpak op verschillende momenten in het jaar. In onze jaarkalender vind je een overzicht van alle andere trainingen die we geven.

Datum

Training

Locatie

Woensdag
22 jun 2022
13.00-15.30

In 10 stappen van participatieaanpak naar uitvoering

Online deelname

Woensdag
28 sep 2022
13.00-15.30

In 10 stappen van participatieaanpak naar uitvoering

Online deelname

Woensdag
30 nov 2022
13.00-15.30

In 10 stappen van participatieaanpak naar uitvoering

Online deelname

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over de tien stappen van participatieaanpak naar uitvoering op de website van Relevant Gesprek®. SIR communicatie & participatie is de grondlegger van deze methodiek.

 

 

 

 

Aanmelden