Training (burger)participatie voor de raad

Leer hoe je succesvol kunt participeren met inwoners en stakeholders.

Gemeenten gaan steeds vaker in gesprek met inwoners en stakeholders voor het maken en evalueren van beleid. Het lijkt wel of iedereen overal over mee moet kunnen praten. Is participatie het toverwoord voor succesvol beleid of dienstverlening op maat? Wat is de rol van de raad en hoe ga je daar als raad/raadslid mee om?

Hoe voer je als raad/raadslid een relevant gesprek met je inwoners? Deze vraag staat centraal tijdens de training Participatie voor de raad.

Incompany

De training Participatie voor de raad organiseren we alleen incompany. We komen graag bij jou op locatie of we organiseren een online training. Volg de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis!

Resultaat

  • Inzicht in de valkuilen en succesfactoren van participatie
  • Bewustwording van de rol van de raad bij participatie
  • In gesprek met andere raadsleden over mogelijke acties

Doelgroep

We organiseren de training voor raadsleden, griffiers en beleids- en communicatieadviseurs van publieke organisaties.

Duur van de training

De training Participatie voor de raad duurt maximaal 2,5 uur. De training wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie).

Inhoud

Als raad/raadslid krijg je steeds vaker te maken met participatieprojecten. Om inwoners en professionals te betrekken bij het maken van beleid, of om samen een fysieke omgeving in te richten. Communicatie is een belangrijke succesfactor bij participatie. Want hoe bereik je (nieuw) publiek? Waar ga je het over hebben? En wat is een passende gespreksvorm? Op basis van de 4 communicatiesleutels van het Relevant Gesprek® bij participatie formuleren we samen het antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: de Participatietrap, de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen en een praktisch stappenplan

Investering

De training Participatie voor de raad geven we alleen incompany. Voor de training op locatie (tot 40 deelnemers) betaal je  3.450, voor de online training (tot 20 deelnemers) bedraagt de investering 2.450. Alle bedragen zijn exclusief BTW en 4% bureaukosten.

Ja, ik heb interesse in de incompany training Participatie voor de raad