Participatietools

Tijdens de programma’s en de trainingen in de e-learnings werken we met een aantal praktische tools die we zelf ontwikkeld hebben. Deelnemers van onze trainingen krijgen toegang tot de Relevant Gesprek® Academie en kunnen lesmateriaal inzien en downloaden. In de online Academie vind je handige checklist, formats, voorbeeldplannen en instructie video's. Hieronder een selectie van de (online) tools die we ter beschikking stellen

Publieksanalyse met ringen van invloed

Voor de sleutel ‘Met wie in gesprek?’ werken we met de online tool Publieksanalyse waarmee je het juiste publiek voor jouw vraagstuk selecteert. Je kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van de tool voor het selecteren van het juiste publiek voor jouw communicatie- of participatievraagstuk.

Participatiebox

Voor de sleutel ‘Hoe in gesprek?’ werken we met de online tool Participatiebox met meer dan 125 gespreksvormen, zowel online als offline. De gespreksvormen zijn ingedeeld op basis van de gespreksdoelen van de Participatietrap.

Keuzetool online participatie

Er zijn steeds meer online tools beschikbaar. Maar hoe kies je nu de juiste gespreksvorm en de online tool die past bij jouw vraagstuk? Wat kun je bijvoorbeeld met Mentimeter, Qandr, Kahoot, Brella, Padlet, WebinarGeek of Maptionnaire?

Onze Keuzetool voor online participatie geeft je inzicht in hoe je die keuze maakt en welke online tool(s) passend bij jouw vraagstuk; inclusief 2 gratis online tools die zijn gebaseerd op onze methodiek Relevant Gesprek®. Zo wordt een lastige zoektocht in een groot aanbod van online tools ineens een stuk makkelijker!

 

Verder kennismaken met de methodiek Relevant Gesprek®? Meld je aan voor het gratis webinar 'Participeren kun je leren'. 

 

SIR is gecertificeerd partner van het Relevant Gesprek®. In de online Relevant Gesprek® Academie leren we jou en jouw collega’s werken met de methodiek Relevant Gesprek®: een simpele en gestructureerde werkwijze om te bepalen hoe je de omgeving betrekt bij jouw participatievraagstuk.