Minitraining Relevant Gesprek©

Je wilt zelf aan de slag met participatie. Omdat je de omgeving wilt betrekken bij de Omgevingsvisie. Of omdat je met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen in gesprek wilt over nieuw welzijnsbeleid. Of omdat je de buurt wilt betrekken bij het aanleggen van een nieuwe fietssnelweg of het kappen van bomen. De meest gestelde vragen die wij krijgen zijn: Hoe organiseer ik dit participatiegesprek? Hoe bereik in andere doelgroepen dan de usual suspects? En hoe kies ik een passende gespreksvorm?

Zelf aan de slag met jouw trainingsvideo en het werkboek: op weg naar een participatieplan

SIR communicatie & participatie biedt nu een minitraining participatie aan die bestaat uit een trainingsvideo en een werkboek van 48 pagina’s (interactieve pdf). De trainingsvideo van 25 minuten kun je bekijken wanneer het jou uitkomt! En altijd weer even terugkijken.

In de video maak je kennis met de methodiek Relevant Gesprek©, leer je hoe succesvol samenwerkt met stakeholders en hoe je de relevante stakeholders bereikt. Je leert kortom hoe je meer grip krijgt op participatie. Daarna ga je zelf met het Werkboek Relevant Gesprek© aan de slag om jouw participatievraagstuk te vertalen naar een praktische aanpak. Aan de hand van de theorie en de vragen en opdrachten in het Werkboek leg je de basis voor jouw participatieplan. Snel, makkelijk en efficiënt. Deze minitraining is speciaal voor communicatie- en beleidsprofessionals bij publieke organisaties die bezig zijn met participatie.

Valkuilen en succesfactoren

De allergrootste participatievalkuil die we tegenkomen is direct starten met de uitvoering en een bijeenkomst organiseren of een enquête versturen. En dan? Hoe ga je dan verder? Om je participatie tot een succes te maken scheiden wij inhoud en proces. We leren je eerst een participatieaanpak te maken waarin we bepalen waarom we in gesprek gaan, waarover, wie met wie en hoe. Deze aanpak is een kritische succesfactor voor de uitvoering, maar zorgt ook voor betrokkenheid bij betrokken partijen en bestuur.

SIR Academy

Wij geloven dat je participatie het beste kunt leren door te doen. We bieden daarvoor kennis en community via de SIR Academy. Voor de minitraining krijg je toegang tot onze SIR Academy. Je vindt hierin het digitale Werkboek Relevant Gesprek© en de trainingsvideo. Omdat we willen ondersteunen in het doen, bieden we je na de minitraining nog 6 maanden toegang tot de SIR Academy, inclusief de Community Chat, waar je elkaar en/of trainers vragen kunt stellen. Tevens krijgen deelnemers in de SIR Academy de community nieuwsbrief toegestuurd, waarin we de ervaringen delen van de community leden van de SIR Academy en nieuwe updates.

Bestel nu je trainingsvideo en werkboek Relevant Gesprek© voor jouw participatievraagstuk

De investering voor deze minitraining participatie (video en werkboek) bedraagt € 95 exclusief BTW en 4% bureaukosten. Je bestelt de training eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk op het door jouw opgegeven e-mailadres de activatiemail voor de SIR Academy.

We zijn benieuwd naar je ervaringen! Laat je weten als het gelukt is? En vanzelfsprekend zijn we beschikbaar voor vragen over alles wat met participatie te maken heeft!

 

Aanmelden