Training gemeentelijke herindeling

Het opheffen van een gemeente en de overgang naar een nieuwe gemeente maakt veel los bij inwoners, ondernemers en de betrokken gemeentelijke organisaties. Gemeenten doen er veel aan hen te betrekken bij het herindelingsproces. Dit is lastig terrein. Zodra het de betrokkenen interesseert, is het vaak te laat om invloed uit te oefenen. Dus hoe zorg je vroegtijdig voor optimale betrokkenheid en heldere en transparante communicatie?

Resultaat

  • Je kent de 4 communicatiesleutels bij participatie 
  • Je weet hoe je een relevant gesprek kunt voeren met je publiek
  • Je weet hoe je de 5 communicatietips bij gemeentelijke herindeling kunt toepassen
  • Je weet hoe je kunt werken met de Participatiebox

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers van gemeenten die gaan herindelen of plannen hiervoor hebben.

Duur van de training

De inspiratietraining ‘Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen’ bestaat uit één blok van 13.00 tot 17.00 uur.

Inhoud

Hoe voer je een relevant gesprek met je inwoners over een gemeentelijke herindeling? En met ondernemers en de medewerkers van de betrokken gemeenten? Welke momenten van het herindelingsproces zijn geschikt voor participatie? De 4 communicatiesleutels bij participatie geven hierop een antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: 5 communicatietips bij gemeentelijke herindelingen, 25 veelgestelde vragen en de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen.

Download deze training als pdf.  

Investering

Voor de inspiratietraining Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen betaal je € 245,00 en voor de bijbehorende tools (Participatietrap, Participatiebox, stappenplan en FAQ) betaal je € 85,00.

Alle bedragen zijn exclusief btw en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/ locaties

We organiseren de training op verschillende locaties in Nederland. In onze jaarkalender vind je de actuele data. 

Datum

Training

Locatie

Dinsdag
16 april 2019
13.00-17.00

Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen

Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden