Training gemeentelijke herindeling

Het opheffen van een gemeente en de overgang naar een nieuwe gemeente maakt veel los bij inwoners, ondernemers en de betrokken gemeentelijke organisaties. Gemeenten doen er veel aan hen te betrekken bij het herindelingsproces. Dit is lastig terrein. Zodra het de betrokkenen interesseert, is het vaak te laat om invloed uit te oefenen. Dus hoe zorg je vroegtijdig voor optimale betrokkenheid en heldere en transparante communicatie?

Resultaat

  • Je kent de 4 communicatiesleutels bij participatie 
  • Je weet hoe je een relevant gesprek kunt voeren met je publiek
  • Je weet hoe je de 5 communicatietips bij gemeentelijke herindeling kunt toepassen
  • Je weet hoe je kunt werken met de Participatiebox

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers van gemeenten die gaan herindelen of plannen hiervoor hebben.

Duur van de training

De inspiratietraining ‘Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen’ bestaat uit één blok van 4 uur.

Inhoud

Hoe voer je een relevant gesprek met je inwoners over een gemeentelijke herindeling? En met ondernemers en de medewerkers van de betrokken gemeenten? Welke momenten van het herindelingsproces zijn geschikt voor participatie? De 4 communicatiesleutels bij participatie geven hierop een antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: 5 communicatietips bij gemeentelijke herindelingen, 25 veelgestelde vragen en de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen.

Investering

De inspiratietraining ‘Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen’ geven we alleen incompany.

Meer informatie over incompany trainingen.

 

Aanmelden