Training gemeentelijke herindeling

Het opheffen van een gemeente en de overgang naar een nieuwe gemeente maakt veel los bij inwoners, ondernemers en de betrokken gemeentelijke organisaties. Gemeenten doen er veel aan hen te betrekken bij het herindelingsproces. Dit is lastig terrein. Zodra het de betrokkenen interesseert, is het vaak te laat om invloed uit te oefenen. Dus hoe zorg je vroegtijdig voor optimale betrokkenheid en heldere en transparante communicatie?

Incompany

De training Gemeente herindeling organiseren we alleen incompany. We komen graag bij jou op locatie of we organiseren een online training. Volg de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis!

Resultaat

  • Je kent de 4 communicatiesleutels bij participatie 
  • Je weet hoe je een relevant gesprek kunt voeren met je publiek
  • Je weet hoe je de 5 communicatietips bij gemeentelijke herindeling kunt toepassen
  • Je weet hoe je kunt werken met de Participatiebox

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers van gemeenten die gaan herindelen of plannen hiervoor hebben.

Duur van de training

De inspiratietraining ‘Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen’ duurt maximaal 2,5 uur. De training wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie).

Inhoud

Hoe voer je een relevant gesprek met je inwoners over een gemeentelijke herindeling? En met ondernemers en de medewerkers van de betrokken gemeenten? Welke momenten van het herindelingsproces zijn geschikt voor participatie? De 4 communicatiesleutels bij participatie geven hierop een antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: 5 communicatietips bij gemeentelijke herindelingen, 25 veelgestelde vragen en de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen.

Investering

De inspiratietraining ‘Communicatie en participatie bij gemeentelijke herindelingen’ geven we alleen incompany. Bij interesse maken we graag een voorstel op maat. Neem contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.

Meer informatie over incompany trainingen

 

Aanmelden