Training Burgerparticipatie

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Als communicatieadviseur, beleidsmedewerker of projectmanager krijg je steeds vaker te maken met participatieprojecten. Om inwoners en professionals te betrekken bij het maken van beleid, of om samen een fysieke omgeving in te richten. Maar hoe organiseer je dat gesprek? Hoe voorkom je dat je in de participatievalkuilen stap? Hoe bereik je (nieuw) publiek? Waar ga je het over hebben? Allemaal vragen die we in deze training Burgerparticipatie gaan beantwoorden.

Inhoud en resultaat van de training

  • Je hebt kennisgemaakt met de participatievalkuilen en weet hoe je die in de praktijk kunt voorkomen.
  • Je weet hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw participatievraagstuk op basis van de methodiek Relevant Gesprek®. In de training behandelen we 7 van de 15 hulpvragen. We passen de methodiek toe op 1 of 2 ingebrachte cases van de deelnemers.
  • Je weet hoe je de publieksgroepen bepaald aan de hand van onze Publieksanalyse en hoe je andere publieksgroepen bereik dan alleen de usual suspects.
  • Je weet hoe je met onze Participatiebox met meer dan 100 creatieve gespreksvormen de juiste gespreksvorm kiest.


Het resultaat is dat je voor jouw vraagstuk(ken) helder hebt met wie je waarover in gesprek wilt, en wat de ruimte voor inbreng is. Deze participatieaanpak is de basis voor afstemming met collega’s en bestuur. Daarmee zet je een belangrijke stap voor grip op participatie.

SIR Academy

Deelnemers aan onze trainingen krijgen toegang tot de online SIR Academy. Daar kun zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er een werkboek, handige checklist, formats, een link naar onze online tools en instructie video's. Via de SIR Academy kun je met andere deelnemers ervaringen delen of vragen om raad. Inloggen SIR Academy: klik hier.

Coachafspraak

Wij geloven in learning by doining. In de training delen we onze kennis en handige tools waarmee je direct aan de slag kunt. Om je verder op weg te helpen in het toepassen van de theorie in de praktijk, bieden we jou na de training een coachafspraak van 30 minuten met een van onze participatie adviseurs aan. In deze afspraak kan je de opzet van je participatieplan toetsen, die je gemaakt hebt op basis van de methodiek Relevant Gesprek®

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs, beleidsmedewerkers en projectmanagers van publieke organisaties.

Duur van de training

De training Burgerparticipatie duurt 3 uur en wordt online gegeven via Zoom.

Online of incompany

De training Burgerparticipatie wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. Alle trainingen zijn online. In onze jaarkalender vind je wanneer we de training organiseren. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat we een incompanytraining organiseren voor jou en jouw collega's. Deze incompanytraining organiseren we zowel fysiek als online. Hiervoor brengen we graag een voorstel op maat uit. Kijk op de pagina incompany training voor meer informatie.

Investering

Voor de online training Burgerparticipatie betaal je € 345,00. Je krijgt daarvoor de online training van een van onze participatie adviseurs. Je hebt een jaar lang toegang tot de SIR Academy met al het lesmateriaal en handige tools. En je kunt een coachafspraak plannen met een van onze participatie adviseurs. Hiermee zet je de eerste stap naar grip op je participatie.

Onze participatietools hebben we ook in een fysieke vorm: een Participatipatiebox en de Publiekswaaier. De ze kosten samen € 95,-. Als je deze wilt bestellen kan je dit apart op het inschrijfformulier aangeven.

Als je na de training Burgerparticipatie door wilt gaan met het Basis- of Masterprogramma Participatie dan wordt de investering van deze training in mindering gebracht.

Alle bedragen zijn exclusief BTW en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.


Actuele startdata/locaties

We organiseren de training ‘Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?’ op verschillende momenten in het jaar. In onze jaarkalender vind je de actuele data en locaties.
 

Datum

Training

Locatie

Donderdag
3 feb 2022
13.00-16.00

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

Donderdag
31 mrt 2022
13.00-16.00

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

Donderdag
10 mei 2022
13.00-16.00

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

Donderdag
26 juli 2022
13.00-16.00

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden