Training Burgerparticipatie

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Als communicatieadviseur of beleidsmedewerker krijg je steeds vaker te maken met participatieprojecten. Om inwoners en professionals te betrekken bij het maken van beleid, of om samen een fysieke omgeving in te richten. Communicatie is een belangrijke succesfactor bij participatie. Want hoe bereik je (nieuw) publiek? Waar ga je het over hebben? En wat is een passende gespreksvorm?

Online of incompany

De inspiratietraining Burgerparticipatie wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. In onze jaarkalender vind je wanneer we de training organiseren. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat we een incompanytraining Burgerparticipatie organiseren voor jou en jouw collega's. Deze incompanytraining organiseren we zowel fysiek als digitaal. Hiervoor brengen we graag een voorstel op maat uit. Kijk op de pagina incompany training voor meer informatie.

SIR Academy

Deelnemers aan onze trainingen krijgen toegang tot de online SIR Academy. Daar kun zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er handige checklist, formats, voorbeeldplannen en instructie video's. Je kunt er zelfs met je trainers afspraken inplannen voor vragen en advies. Of je vraagt de andere deelnemers van de SIR Academy om raad. Inloggen SIR Academy: klik hier

Resultaat

  • Je kent de 4 communicatiesleutels bij participatie
  • Je weet hoe je een relevant gesprek kunt voeren met jouw publiek door het inzetten van praktische tools
  • Je weet hoe je kunt werken met de Participatiebox voor creatieve gespreksvormen

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers van publieke organisaties.

Duur van de training

De inspiratietraining 'Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij participatie?' duurt maximaal 2,5 uur. De training wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie).

Programma

De vraag die wij vaak krijgen is: hoe bereik ik (nieuw) publiek bij participatie? De 4 communicatiesleutels bij participatie formuleren hierop een antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: de Participatietrap, de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen en een praktisch stappenplan. We vragen je vooraf een case mee te nemen, zodat we met elkaar ervaringen kunnen delen en je onze aanpak al mogelijk kunt toepassen op jouw case.

Download de informatie over deze training als pdf

Online tool: publieksanalyse met ringen van invloed

Tijdens de training maken we gebruik van verschillende tools, zoals de publieksanalyse met ringen van invloed. Deze is ook online beschikbaar! Je kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van de tool voor het selecteren van het juiste publiek voor jouw communicatie- of participatievraagstuk.

Hoe het werkt?
Eerst maak je een account aan, zodat je jouw publieksanalyse per mail kunt ontvangen. Daarna geef in stap 1 een korte omschrijving van je case. Vervolgens selecteer je in stap 2 het publiek dat je wilt bereiken. In stap 3 bepaal je de rollen en de invloed van jouw publiek met behulp van de ringen van invloed. En in de laatste stap kun je kiezen om per mail een pdf-bestand te krijgen van je eigen publieksanalyse.

Ga naar de online publieksanalyse.

Investering

Voor de training Burgerparticipatie online betaal je € 195,00. Voor de bijbehorende tools (de Participatiebox, Publiekswaaier, Participatietrap en het 8-stappenplan) betaal je € 95,00. Bij een online training ontvang je voorafgaand aan de training de tools in huis, zodat je tijdens de training direct met de tools aan de slag kunt.

Alle bedragen zijn exclusief BTW en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

We organiseren de training ‘Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?’ op verschillende momenten in het jaar. In onze jaarkalender vind je de actuele data en locaties.
 

Datum

Training

Locatie

Donderdag
18 juni 2020
13.00-15.30

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

Dinsdag
22 sept 2020
13.00-15.30

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

Donderdag
3 nov 2020
13.00-15.30

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Online deelname

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden