Grip op participatie programma's

In onze grip op participatie programma’s combineren we kennis én begeleiding om te komen tot een participatieaanpak voor jouw vraagstuk. We geloven in learning by doing. Daarom zijn onze programma’s zo opgebouwd, dat de kennis en begeleiding aansluit bij jouw dagelijkse praktijk. Dat doen we in de vorm van een lidmaatschap, waarin je maandelijks de kennis en begeleiding kan koppelen aan jouw dagelijks werk op het moment dat het jou uitkomt. Op die manier werken we aan de kennis en vaardigheden die je nodigt hebt om participatief werken in de vingers te krijgen.

4 programmaniveaus

We bieden 4 niveaus aan:

  1. Basisprogramma voor als je wilt leren om op basis van onze methodiek Relevant Gesprek® een participatie-aanpak te maken.
  2. Masterprogramma voor als je zelf aan de slag wilt met grote en kleine participatievraagstukken. Je krijgt alles van het basisprogramma plus meer verdiepende theorie, individuele begeleiding en toegang tot themaworkshops.
  3. Organisatieprogramma voor als je als organisatie omgevingsgerichter wilt leren werken.
  4. Fasterclass voor als je in weinig tijd veel waarde wilt, waarin ons team met jou een participatieaanpak maakt voor jouw case.

Lees meer over de programma's op de betreffende pagina's.

Relevant Gesprek®

De kern van al onze programma’s is de methodiek Relevant Gesprek®. Het Relevant Gesprek® bestaat uit vier sleutels: (i) waarom in gesprek, (ii) waarover in gesprek, (iii) wie met wie in gesprek en (iv) hoe in gesprek? Daarnaast heeft iedere sleutel een aantal hulpvragen. De antwoorden op de sleutels en hulpvragen vormen de basis voor jouw participatieaanpak.

Lees meer over de vier sleutels op de website van Relevant Gesprek®. SIR communicatie & participatie is de grondlegger van deze methodiek.

Lidmaatschap met toegang tot de SIR Academie

Met het lidmaatschap voor het Basisprogramma en Masterprogramma Participatie krijg je toegang tot onze SIR Academie en de community. De SIR Academie is een digitale leeromgeving waarin je video’s, naslagwerk, checklisten en tools vindt die je helpen met het maken van jouw participatieaanpak. Als deelnemer heb je toegang tot de kennis én ontvang je begeleiding in de vorm van individuele coaching en/of groepscoaching. Lees op de pagina's van de betreffende programma’s tot welke vorm van kennis en begeleiding je toegang hebt.

Meer weten? Plan een afspraak of meld je aan voor ons gratis webinar Participeren kun je leren

Wil je meer weten over hoe de verschillende programma's precies werken? Plan een vrijblijvende afspraak door een mail te sturen naar info@sir.nl. Of meld je aan voor het webinar Participeren kun je leren waarin Barbara Borghuis, ontwikkelaar van de methodiek Relevant Gesprek®, je vertelt wat er nodig is voor grip op participatie en hoe onze programma’s jou hierin kunnen helpen.