Fasterclass Waterschapsverkiezing

Jullie communicatiestrategie in 4 uur

Je durft de uitdaging aan te gaan zelf een strategie voor jullie waterschapsverkiezing te ontwikkelen. Om zo meer inwoners te informeren en te activeren, zodat inwoners bewuster kiezen. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de gedragsbepalers? En welke communicatie interventies pas je toe?

Met behulp van de CASI-methode (van het ministerie van Algemene Zaken) en de bijhorende tools zoals de Campagnewijzer en de Rubriekenbox ga je in één dagdeel samen met je collega's aan het werk om alle elementen van je basisstrategie te formuleren.

Resultaat

  • De basis voor je verkiezingsstrategie geformuleerd met behulp van de wetenschappelijke onderbouwde CASI-methodiek voor overheden.
  • Een gezamenlijk resultaat met jouw collega’s, waardoor het écht jullie plan is en je draagvlak hebt bij de uitvoering.
  • Kennisupdate over het ontwikkelen van eigen communicatiestrategieën m.b.v. de Beïnvloedingskaart, Gedragsbepalers en Interventie mogelijkheden (CASI)

Samenstelling groep

We organiseren deze fasterclass voor communicatie- en bestuursadviseurs van je waterschap/hoogheemraadschap. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen).

Duur van de training

1 dagdeel (4 uur), tijd en datum in overleg.

Inhoud

Doordat we in één dagdeel met elkaar werken aan jullie vraag, creëren we een soort van pressure cooker. De tijdsdruk stimuleert alertheid, focus en creativiteit. En doordat we samen met communicatie en beleid aan tafel zitten, kunnen we snel beslissingen nemen. Aan de hand van het CASI-model en bijhorende tools gaan we aan de slag. Met behulp van de Beïnvloedingskaart, Gedragsbepalers, Basisstrategieën en Interventies formuleren we je eigen verkiezingsstrategie. Het resultaat aan het einde van de dag is de basis voor jullie strategie waarmee je direct aan de slag kunt.

Download deze training als PDF hier.

Investering

We bieden de fasterclass aan voor € 2.500,00 (excl. btw en 4% bureaukosten). Dit is inclusief de briefingsafspraak, onze voorbereiding, de fasterclass zelf en een terugkoppeling van de opgehaalde resultaten. Indien je wilt dat we de uitkomsten uitwerken in een uitgebreide strategie met planning en budget, dan maken we daar een apart voorstel voor.

Aanmelden is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot vier weken voor deze training brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

De fasterclass ‘Waterschapsverkiezing 2019’ vindt altijd incompany plaats. In overleg kiezen we een geschikte datum en locatie. Deze locatie kun je zelf reserveren, maar wij kunnen ook een locatie voor je zoeken. Neem voor meer informatie contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.