Fasterclass Communicatieplan

Jouw communicatieplan in een halve dag

Je wilt graag een communicatieplan voor meer samenlevingsgericht werken. Of voor een actueel project zoals duurzaamheid, afval of sociaal domein. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Welke communicatiemiddelen zet je in? En hoe ga je het organiseren? Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools ga je in één dagdeel een communicatieplan maken voor jouw case. Onder begeleiding van ervaren communicatieadviseurs van SIR.

Resultaat

  • De basis voor het communicatieplan voor jouw case
  • Een gezamenlijk resultaat met jouw collega’s, waardoor het écht jullie plan is en je draagvlak hebt bij de uitvoering
  • Kennisupdate over communicatie doordat we werken en leren tegelijkertijd

Samenstelling groep

We organiseren de Fasterclass voor communicatieadviseurs en beleidsadviseurs van publieke organisaties. Voor een optimaal resultaat werken we het beste met een kleine groep (maximaal 10 personen). De groep is bij voorkeur samengesteld uit communicatieadviseurs én beleidsadviseurs.

Duur van de Fasterclass

De Fasterclass Communicatieplan bestaat uit één blok van 4 uur. Tijden in overleg.

Programma

Doordat we in één dagdeel met elkaar werken aan jouw case, creëren we een soort van pressure cooker. De tijdsdruk stimuleert alertheid, focus en creativiteit. En doordat we samen met communicatie en beleid aan tafel zitten, kunnen we snel beslissingen nemen. Aan de hand van ons communicatiemodel Relevant Gesprek en bijhorende tools gaan we aan de slag met jouw case. We lopen alle vier communicatiesleutels door en vullen deze gezamenlijk in. Hoe bereik je (nieuw) publiek? Wat is het onderwerp en hoe vertaal je beleid naar beleving? Vanuit welke afzender ga je communiceren? En welke middelen zet je in? Het resultaat aan het einde van de dag is een ingevuld communicatieplan waarmee je verder kunt.

Download de Fasterclass als PDF.

Investering

We bieden de Fasterclass aan voor € 2.750,00 (excl. btw en 4% bureaukosten). Dit is inclusief de briefingsafspraak, onze voorbereiding en de Fasterclass zelf. Het uitwerken van het communicatieplan en de terugkoppeling voor de deelnemers van de Fasterclass en/of de opdrachtgever is optioneel. Mogelijk heb je hier zelf genoeg capaciteit voor. Indien wij het plan uitwerken, bieden wij 2 mogelijkheden hiervoor aan:

Optie 1. Communicatieaanpak (samenvattend en beknopt)

Op basis van de bevindingen uit de Fasterclass werken we de communicatieaanpak uit. Samenvattend en beknopt, met de belangrijkste punten en conclusies. Uitgaande van 4 à 5 pagina's.

Optie 2. Communicatieplan (uitgebreid en gedetailleerd)

In de vorm van een rapport werken we de communicatieaanpak uit. We beschrijven de belangrijkste punten en de bijbehorende acties. Daarnaast geven we een indicatie van de bijbehorende investeringen en planning. Uitgaande van 12 tot 20 pagina's.

Aanmelden is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot vier weken voor de Fasterclass brengen we 50% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Actuele startdata/locaties

De Fasterclass 'Jouw communicatieplan in een halve dag' vindt altijd incompany plaats. In overleg kiezen we een geschikte datum en locatie. Deze locatie kun je zelf reserveren, maar wij kunnen ook een locatie voor je zoeken. Neem voor meer informatie contact op via trainingen@sir.nl of 053 430 70 44.