Demonstratie eParticipatieplatform

Online in gesprek met (nieuw) publiek

Mondige burgers, een nieuw medialandschap en vernieuwingen in de democratie zijn de drijvende krachten achter steeds meer participatie initiatieven. Wat het doel ook is, participatie is soms complex. Je hebt spelregels nodig, je moet deelnemers vinden en binden, de juiste (publieks)taal spreken en de goede vormen en instrumenten gebruiken om het proces aantrekkelijk en effectief te maken. 

SIR helpt publieke organisaties met het realiseren van relevante gesprekken. Het participatiegesprek is één van de gesprekken die we mogelijk maken. Ons eParticipatieplatform 'Ikpraatmee' ondersteunt dit online participatiegesprek. Het platform maakt participatie toegankelijk voor velen, verdieping wordt eenvoudiger en het zorgt voor langdurige betrokkenheid. We demonstreren het platform graag aan je!

Meer informatie over het platform vind je op www.ikpraatmee.nl of neem contact op via ikpraatmee@sir.nl / 053 430 70 44.

Demonstratie online, op locatie of incompany

De demonstratie van Ikpraatmee wordt op verschillende momenten in het jaar online georganiseerd. Onderaan deze pagina vind je wanneer we de training geven. Daarnaast organiseren we graag voor jou en jouw collega's incompany een demonstratie op maat. We komen graag bij jou op locatie of volg de training gemakkelijk met z'n allen vanuit huis!

Resultaat

Na afloop van de demonstratie weet je: 

  • Hoe je laagdrempelig in gesprek kunt met inwoners - inclusief de “onbereikbare” groepen - en hoe de gesprekstools binnen Ikpraatmee daarbij helpen.
  • De werkwijze met het platform: we laten zien hoe eenvoudig het achterliggende Content Management Systeem (CMS) werkt en hoe we samen het platform naar jouw wensen inrichten.
  • Alle functionaliteiten van het platform voor jouw participatievragen en hoe je succesvol verschillende onderwerpen online kunt bespreken.

Doelgroep

We organiseren de demonstratie voor communicatieadviseurs, beleidsmedewerkers en participatiemedewerkers van gemeenten, waterschappen en andere overheden die online in gesprek willen gaan met hun publiek. 

Duur en programma van de demonstratie

Een demonstratie van Ikpraatmee duurt maximaal twee uur. De demonstratie wordt afgestemd op het aantal deelnemers en de werkvorm (online of op locatie).

Programma

Het eerste blok van de demonstratie bestaat uit een inleiding over participatie en het participatieproces, waarbij we kort een toelichting geven op de participatiestappen en onze methodiek van het Relevant Gesprek©. We vertellen over de vragen die we kregen van klanten en hoe zo ons idee ontstaan is voor het eParticipatieplatform. In het tweede gedeelte van de demonstratie gaan we live. We laten zien hoe het platform eruit ziet bij verschillende klanten en hoe zij het inzetten. Vervolgens duiken we in het CMS en de resultaten die je krijgt als input voor beleid. Gedurende de demonstratie is er voldoende ruimte voor jouw vragen.

Download meer informatie over deze demonstratie als PDF

Deelname is gratis

Het bijwonen van de demonstratie is kosteloos. Wil je ter inspiratie ook onze Participatiebox à € 65,00 ontvangen met 125 inspirerende gespreksvormen voor het gesprek met inwoners en partners óf de Publiekswaaier à € 35,00 met ruim 100 verschillende publieksgroepen van bedrijven, instellingen etc.? Laat dit dan even weten bij jouw aanmelding. Meld je hier aan.

Actuele startdata/locaties
 

Datum

Training

Locatie
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden