Basistraining Relevant Gesprek®

Hoe bereik ik (nieuw) publiek bij Participatie?

Als communicatieadviseur, beleidsmedewerker of projectmanager krijg je steeds vaker te maken met participatieprojecten. Om inwoners en professionals te betrekken bij het maken van beleid, of om samen een fysieke omgeving in te richten. Maar hoe organiseer je dat gesprek? Hoe voorkom je dat je in de participatievalkuilen stap? Hoe bereik je (nieuw) publiek? Waar ga je het over hebben? Allemaal vragen die we in deze Basistraining Relevant Gesprek® gaan beantwoorden.

Inhoud en resultaat van de training

  • Je hebt kennisgemaakt met de participatievalkuilen en weet hoe je die in de praktijk kunt voorkomen.
  • Je weet hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw participatievraagstuk op basis van de methodiek Relevant Gesprek®. In de training behandelen we 7 van de 15 hulpvragen. We passen de methodiek toe op 1 of 2 ingebrachte cases van de deelnemers.
  • Je weet hoe je de publieksgroepen bepaald aan de hand van onze Publieksanalyse en hoe je andere publieksgroepen bereik dan alleen de usual suspects.
  • Je weet hoe je met onze Participatiebox met meer dan 100 creatieve gespreksvormen de juiste gespreksvorm kiest.


Het resultaat is dat je voor jouw vraagstuk(ken) helder hebt met wie je waarover in gesprek wilt, en wat de ruimte voor inbreng is. Deze participatieaanpak is de basis voor afstemming met collega’s en bestuur. Daarmee zet je een belangrijke stap voor grip op participatie.

Relevant Gesprek® Academie

Deelnemers aan de trainingen krijgen toegang tot de Relevant Gesprek® Academie. Daar kun je zelfstandig aan de slag met het lesmateriaal. Je vindt er een werkboek, handige checklist, formats, een link naar onze online tools en instructie video's. Via de Relevant Gesprek® Academie kun je met andere deelnemers ervaringen delen of vragen om raad. 

Coachafspraak

Wij geloven in learning by doing. In de training delen we onze kennis en handige tools waarmee je direct aan de slag kunt. Om je verder op weg te helpen in het toepassen van de theorie in de praktijk, bieden we jou na de training een coachafspraak van 30 minuten met een van onze participatie-adviseurs aan. In deze afspraak kan je de opzet van je participatieplan toetsen, die je gemaakt hebt op basis van de methodiek Relevant Gesprek®

Doelgroep

We organiseren de training voor communicatieadviseurs, beleidsmedewerkers en projectmanagers van publieke organisaties.

Duur van de training

De Basistraining Relevant Gesprek® duurt 3 uur en wordt online gegeven via Zoom.

Online of incompany

De training wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. Alle trainingen zijn online. In onze jaarkalender vind je wanneer we de training organiseren. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat we een incompanytraining organiseren voor jou en jouw collega's. Deze incompanytraining organiseren we zowel fysiek als online. Hiervoor brengen we graag een voorstel op maat uit. Kijk op de pagina incompany training voor meer informatie.

Investering

De Basistraining Relevant Gesprek® is gratis voor de deelnemers van het Basis-, Master- en Licentieprogramma. Geef bij de inschrijving op het formulier aan welk programma je volgt en dan ontvang je van ons de link naar de workshop.

Zit je niet in één van deze programma’s, maar wil je wel deelnemen aan de training? Dan betaal je €345,00* voor deelname. Je krijgt daarvoor de online training van een van onze participatie-adviseurs. Je hebt onbeperkt toegang tot de Relevant Gesprek® Academie met al het lesmateriaal en handige tools. En je kunt een coachafspraak plannen met een van onze participatie-adviseurs.

Onze participatietools hebben we ook in een fysieke vorm: een Participatipatiebox en de Publiekswaaier. De ze kosten samen € 95*. Als je deze wilt bestellen kan je dit apart op het inschrijfformulier aangeven.

Als je na deze training door wilt gaan met het Basis- of Masterprogramma Participatie dan wordt de investering van de training in mindering gebracht.

*Alle bedragen zijn exclusief BTW en 4% bureaukosten. Aanmelding via de website is bindend. Na ontvangst van je aanmelding versturen we de bevestiging en factuur. Bij annulering tot twee weken voor deze training brengen we 25% van de overeengekomen prijs + € 50,00 administratiekosten in rekening. Daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.


Actuele startdata/locaties

We organiseren de Basistraining Relevant Gesprek® op verschillende momenten in het jaar. In onze jaarkalender vind je de actuele data en locaties.
 

Datum

Training

Locatie

Donderdag
16 juni 2022
13.00-16.00

Basistraining Relevant Gesprek®

Online deelname

Dinsdag
26 juli 2022
13.00-16.00

Basistraining Relevant Gesprek®

Online deelname

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Aanmelden