Grip op participatie - Basisprogramma

In ons Basisprogramma Participatie leren we jou de basisstappen die nodig zijn voor grip op participatie voor jouw vraagstuk. Wij geloven in learning by doing. Daarom bieden we in dit programma een combinatie van kennis én begeleiding in de vorm van een lidmaatschap, waarin je maandelijks de kennis en begeleiding kan koppelen aan jouw dagelijks werk op het moment dat het jou uitkomt. Alleen dan werken we aan de gewenste verandering waarin je zelf leert hoe je een participatievraag vertaalt in een aanpak waarmee je grip krijgt op de participatie.

Resultaat van het Basisprogramma

 • Je hebt kennisgemaakt met de participatievalkuilen en weet hoe je die in de praktijk kunt voorkomen.
 • Je weet hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw participatievraagstuk op basis van de methodiek Relevant Gesprek®. In het Basisprogramma behandelen we 7 van de 15 hulpvragen.
 • Je weet hoe je andere publieksgroepen bereikt dan de usual suspects.
 • Je hebt handvaten en tools hoe je de juiste gespreksvorm kiest.
 • Je leert in de community en sessies hoe andere deelnemers een participatieaanpak maken en leert van hun ervaringen.

Het resultaat is dat je voor jouw vraagstukken helder hebt met wie je waarover in gesprek wilt, en wat de ruimte voor inbreng is. Deze participatieaanpak is de basis voor afstemming met collega’s en bestuur. Daarmee zet je een belangrijke stap voor grip op participatie.

Inhoud van het Basisprogramma

We doorlopen de volgende stappen:

 • Na aanmelding heb je direct toegang tot de Relevant Gesprek® Academie met daarin het werkboek Relevant Gesprek®, online videolessen, checklisten, downloads en voorbeeld participatieplannen.
 • Aan de hand van het werkboek kun je een participatieaanpak maken voor jouw case. Je doorloopt de stappen uit het werkboek. De Relevant Gesprek® Academie geeft extra informatie en achtergrond.
 • In de maandelijks online Relevant Gesprek® sessies gaan we aan de slag met 1-2 cases van de deelnemers. Zo leer je de methodiek toepassen op verschillende soorten cases. Je hebt onbeperkt toegang tot deelname aan deze sessies.
 • Als je tussendoor vragen hebt, dan kan je die stellen in het wekelijkse inloopuur. Je hoort dan ook de vragen van andere deelnemers. Daar kan je weer van leren.
 • Tijdens het Basisprogramma kun je gebruik maken van 3 individuele coachafspraken.
 • Je hebt 3 keer gratis toegang tot onze verdiepende themaworkshops waarvan we er 5-6 in een jaar organiseren.
 • Als deelnemer van het Basisprogramma heb je onbeperkt toegang tot onze participatietrainingen, waar je kan oefenen in het toepassen van de methodiek Relevant Gesprek®. Circa elke 6 weken wordt er een training georganiseerd. Aanmelden kan via de Relevant Gesprek® Academie.  

Verschil Basisprogramma met de Fasterclass en Masterprogramma

Het belangrijkste verschil in de programma’s is dat je in het Basisprogramma leert hoe je een participatieaanpak maakt voor jouw case. Wij leren je de basis. In het Masterprogramma gaan we dieper in op de theorie en heb je naast de online inloopuren ook individuele begeleiding in de vorm van meer coachingsuren. Deze extra kennis en begeleiding is toepasbaar voor complexere vraagstukken en helpt je een echte participatie-expert te worden. Twijfel je welk programma voor jou het beste is? Plan dan een vrijblijvende afspraak en we denken met je mee.

Lidmaatschap met toegang tot de Relevant Gesprek® Academie

Met het lidmaatschap voor het Basisprogramma krijg je toegang tot onze Relevant Gesprek® Academie en de Relevant Gesprek® Community. De Relevant Gesprek® Academie is een digitale leeromgeving waarin je video’s, naslagwerk, checklisten en tools vindt die je helpen met het maken van jouw participatieaanpak. Als deelnemer heb je 24/7 toegang tot de kennis én ontvang je begeleiding in de vorm van individuele coaching en/of groepscoaching. Lees op de pagina's van de betreffende programma’s tot welke vorm van kennis en begeleiding je toegang hebt.

Investering

In het Basisprogramma geven we je de basiskennis en vaardigheden om een participatievraagstuk te vertalen in een aanpak. Het programma is gebaseerd op het uitgangspunt van learning by doing. We hebben het programma zo gemaakt dat de je de aangeboden kennis toepast op je eigen praktijk en cases. Je kunt een onbeperkt aantal cases doen. En hoe vaker je het doet, hoe sneller het zal gaan. De investering bedraagt € 200 per maand en we adviseren een minimale deelname van 6 maanden (= € 1.200). Wanneer je ervoor kiest om het bedrag in één keer te betalen ontvang je een eenmalige korting van € 100. Alle genoemde bedragen zijn excl. btw en 4% bureaukosten.

Mocht je tijdens of na het Basisprogramma naar het Masterprogramma willen, dan kun je je membership upgraden en betaal je alleen het verschil erbij.

Start nu

Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Meld je aan en ontvang dezelfde dag nog de inlog om met het Basisprogramma Participatie te beginnen. Mocht je nog vragen hebben stuur dan gerust een e-mail of bel naar 053 430 70 44.

Aanmelden