Trainingen Participatie

Vind je het fijn om op weg geholpen te worden met het werken met onze tools? Of het maken van een eigen communicatie- en participatieaanpak? Volg dan één van onze trainingen.

Masterprogramma Participatie

Leer hoe je succesvol kunt samenwerken met stakeholders.

Gemeenten en andere publieke organisaties gaan steeds vaker in gesprek met stakeholders. Het lijkt soms wel of iedereen overal over mee moet kunnen praten. Participatie lijkt het toverwoord voor succesvol beleid of dienstverlening op maat. Echter is het voeren van participatiegesprekken waarschijnlijk niet jouw dageljiks werk. Je deed er nog weinig ervaring mee op of wilt er meer over weten. Dan is het logisch dat je zoekt naar een effectieve werkwijze en handigte tips en tools voor een succesvolle participatieaanpak. 

Meer weten?

Basistraining Relevant Gesprek® 

Hoe bereik je nieuw publiek bij participatie? Hoe bereik je andere deelnemers dan de usual suspects? En hoe stimuleer je collega’s? Deze vragen staan centraal tijdens deze basistraining.

We organiseren deze training op verschillende momenten in het jaar online. Of incompany. Tijdens de training maak je kennis met het communicatiemodel Relevant Gesprek en werken we aan de hand van een case uit de praktijk met de tools.  

Meer weten?

Fasterclass ‘Jouw participatieplan’

In de vorm van een Fasterclass maken we voor jouw participatievraagstuk in een halve dag (4 uur) de basis voor het communicatie- en participatieplan. Onder hoge (tijds)druk werk je samen met je team aan jullie participatievraag. Die tijdsdruk stimuleert alertheid, focus en creativiteit.

Meer weten?

Workshop ‘werken met de participatiebox’

Wil je meer weten over verschillende mogelijkheden om in gesprek te gaan met inwoners en/of partners? Onze Participatiebox helpt je daarbij. In de Participatiebox zitten 100 verschillende gespreksvormen, ingedeeld op basis van de vier gespreksdoelen: Informeren, Inventariseren, Verdiepen en Samen doen.

Bel ons voor de 'werken met de participatiebox'. Deze workshop wordt incompany georganiseerd, want we passen het graag gelijk toe op jouw eigen case.

Meer weten?

Inspiratietraining ‘Hoe voer je het participatiegesprek over de Omgevingswet?’

Een belangrijk thema binnen de nieuwe wet is participatie van inwoners, bedrijven en belangenorganisaties. Maar met wie moet je aan tafel en met welk doel? Daarover gaan we met elkaar in gesprek tijdens deze training. Je maakt kennis met het communicatiemodel Relevant Gesprek en een aantal handige tools, zoals de Publieksanalyse, de Participatietrap en onze Participatiebox.

Meer weten?