Inspiratiegids ‘communicatiesleutels bij participatie’

Al onze kennis, ideeën en praktijkervaringen over communicatie bij participatie hebben we gebundeld in onze online inspiratiegids ‘communicatiesleutels bij participatie’. Je leest over onze communicatievisie op participatie. En we laten je kennismaken met onze praktische aanpak en tools om te komen tot jouw eigen communicatie- en participatieplan.

We hebben in de gids vijf praktijkvoorbeelden opgenomen. Vernieuwend is bijvoorbeeld de aanpak van de gemeente Borne voor het ontwikkelen van een toekomstvisie. Of laat je inspireren door de interviews met bestuurders en politici over het nieuwe samenspel tussen overheid en samenleving.

Ook wij laten ons graag inspireren door aansprekende voorbeelden, visies van ervaringsdeskundigen en meningen van experts. We zoeken ze op en gaan met ze in gesprek. We hebben in de gids drie interessante interviews opgenomen. Bijvoorbeeld over de do’s en dont’s op het gebied van overheidsparticipatie, het ontwikkelen van een omgevingsvisie en de veranderende rol van ambtenaren en bestuur.

De online inspiratiegids in het kort

  • Onze kijk op communicatie bij participatie
  • Praktische tools voor participatie(plan)
  • Vijf mooie praktijkvoorbeelden
  • Interviews met experts en ervaringsdeskundigen
  • Trainingen participatie