Over ons

SIR communicatie & participatie is een communicatie- en participatiebureau in Enschede en Utrecht. In onze visie zijn communicatie en participatie een relevant gesprek. Dat is het vertrekpunt van onze werkwijze. We helpen overheden, publieke organisaties en dienstverleners met het organiseren van dit gesprek met hun omgeving. Dat begint bij communicatief beleid én een communicatieve organisatie. We organiseren het gesprek op basis van een slimme strategie, goede content en middelen die het publiek bereiken. En waarmee het publiek jou bereikt.

Werkvelden

We voelen ons thuis in de werkvelden zorg en welzijn, economie en werk, ruimte en gebiedsontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en (burger)participatie.

Samenwerken aan beleid en communicatie

Als bureau werken we nauw samen met beleids- én communicatieadviseurs. In onze visie participeren doelgroep en relevante partijen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Met als resultaat succesvol én communicatief beleid. Onze werkwijze sluit aan bij de filosofie van Factor C.

Strategie, content en middelen

In communicatie- of participatietrajecten zorgen we voor de vertaling van beleid in communicatieve strategieën en concepten, we maken content en regisseren de productie van middelen. Bijvoorbeeld bij vraagstukken op het gebied van participatie, (her)positionering, naamontwikkeling, huisstijl, interne communicatie, de ontwikkeling van communicatiemiddelen of het organiseren van het gesprek met de doelgroep. Met als resultaat dat de doelgroep relevante informatie ontvangt en beleid begrepen en/of gedragen wordt.

Kijk voor een overzicht van de vragen van onze klanten op www.sir.nl/klantvragen

Training participatie en content marketing

De kennis en ervaring die we opdoen in de praktijk delen we in onze trainingen. De trainingen gaan over het organiseren van een relevant gesprek met de omgeving. We organiseren trainingen in heel Nederland over de inzet van communicatiemiddelen voor publieke organisaties, communicatie bij participatie, communicatie en participatie bij de Omgevingswet en communicatie voor de raad. Ons volledige trainingsaanbod organiseren we ook incompany. Kijk op www.sir.nl/trainingen voor meer informatie.

Media-advies en mediaplaatsingen

Naast communicatie- en participatiebureau, is SIR tevens een ervaren mediabureau. Je kunt bij ons terecht voor media-advies en mediaplaatsingen, waarbij je gegarandeerd bent van kwaliteit.

Wanneer zet je ons in?

De communicatieadviseurs van SIR werken vanuit onze locaties in Enschede en Utrecht. We zien we onszelf graag als jouw (tijdelijke) communicatiecollega. Als je expertise en/of capaciteit nodig hebt voor een nieuw programma, project of organisatieverandering.

  

  • Case

  • Gemeente Enschede & Kennispark Twente / Innovatiepad

    Lees verder