De gemeenten die werken met ons eParticipatieplatform Ikpraatmee komen met steeds weer verschillende interessante onderwerpen waarvoor zij het platform inzetten om een gesprek met o.a. hun inwoners aan te gaan. We lichten een aantal van deze onderwerpen uit.
De gemeente Hof van Twente werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening. Zo houdt het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) zich momenteel bezig met de kwaliteit van hun dienstverlening. Jaarlijks ontvangt deze gemeente meer dan 1.000 verschillende aanvragen voor vergunningen en meldingen; van bouwen en kappen tot horeca en evenementen. Het team VTH verwerkt alles zo correct en goed mogelijk, maar ervaren inwoners, ondernemers en adviseurs dit ook zo? Om hierop een antwoord te krijgen, is het eParticipatieplatform ingezet. In de vorm van een onderzoekend gesprek vroegen we aanvragers naar hun ervaring en mening over de vergunningverlening. Eind november worden de resultaten van dit gesprek verwacht.
In de gemeente Hellendoorn wil men samen met de inwoners van de gemeente de nieuwe cultuurvisie bepalen. Een grote vraag waarop het antwoord niet zo eenvoudig te vinden is. Want wat is cultuur en waar laat je dan over beslissen. De gemeente heeft hier een projectteam opgezet die met een ‘cultuurcaravaan’ de gemeente doorgaan. Het is ook letterlijk een caravan die rondtoert door de gemeente.
Daarnaast is er een heuse cultuurburgemeester aangesteld. We maakten binnen het eParticipatieplatform de site Hellendoorningesprek.nl aan. Hier is alle informatie over de caravaan te vinden en is er de mogelijkheid met elkaar in contact te komen over cultuuronderwerpen. Zo is er een prikbord waar oproepjes, vragen, ideeën en aanbiedingen geplaatst kunnen worden op het gebied van cultuur. In januari 2018 wordt de cultuurcaravaan afgesloten.
Het klimaat verandert. Voor Twente betekent dit dat het harder en vaker gaat regenen, dat het warmer wordt (hittestress) en dat we te maken krijgen met droogte. De gemeente Wierden start daarom het project 'klimaatstress'. Om te werken aan bewustzijn en aan activatie van inwoners. De focus ligt eerst op wateroverlast. Het platform Wierden.ikpraatmee.nl gaan ze inzetten om het project bekendheid te geven en daarbij in contact te komen met inwoners om te horen welke wateroverlast inwoners ervaren bij hevige regen. Er gaat een korte vragenlijst opgesteld worden binnen Ikpraatmee en op basis van de uitkomsten hiervan volgt een forumdiscussie. In november gaat dit project live op het platform.
Wil je weten of jouw onderwerpen ook geschikt zijn voor het platform? Of ben je benieuwd naar hoe het platform werkt? Neem vrijblijvend contact op met Pieter Oosterhof.
Kijk voor meer informatie over het platform op www.ikpraatmee.nl.
Wil je misschien meewerken aan ons onderzoek om onze website te verbeteren? Je kunt dan onze vragenlijst invullen d.m.v. onderstaande knop.