Eén van de adviezen in het operationele marketingplan toerisme & recreatie, wat we ontwikkelden voor de gemeente Oldenzaal, en wensen van de partners was een nieuwe corporate uitstraling, die aansluit bij de betekenis van De Glimlach van Twente. Om in die wens te voorzien heeft de gemeente een pitch uitgeschreven. Alle Oldenzaalse communicatie- en reclamebureaus werden hiervoor uitgenodigd, zes bureaus schreven zich in voor de pitch. Na een voorselectie door de partnerjury deden uiteindelijk drie bureaus mee aan de finaleavond.
In deze fase van het project stond het realiseren van de corporate uitstraling op basis van het marketingplan en de ontwikkelende merkentemplate centraal. SIR heeft samen met de gemeente Oldenzaal de cocreatie met de stad hierin voortgezet, door ook de Oldenzalers een belangrijke stem te geven. Inwoners hebben samen met een (vak)jury gekozen voor hun favoriete ontwerp voor de nieuwe uitstraling van Oldenzaal, De Glimlach van Twente. SIR organiseerde samen met gemeente Oldenzaal en verbindingsmanager Bas Wolters de finaleavond van de pitch, als onderdeel van het co-creatietraject voor de toeristische promotie van Oldenzaal.
De ontwerpen:
Buro BAM! LAP Markt & Media
Markt & Media, Buro BAM! met Pepe Communicatie en LAP Creative hebben op deze finaleavond hun ontwerpen gepresenteerd aan een publieksjury van bijna 150 aanwezigen. De drie partijen hadden elk hun eigen ontwerp op bijzondere en aansprekende manieren uitgewerkt, maar uiteindelijk werd Lap Creative als winnaar gekozen. Het ontwerp van LAP bouwt voort op het ‘Boeskoolmenneke’ en toont de gezonde werklust en authenticiteit van Oldenzaal. Het beeld straalt gezelligheid van de bruisende stad en vrolijkheid uit; “Oldenzalers hebben er plezier in!”, aldus Cor Lap.
Tevens was er een mogelijkheid om te stemmen via Facebook. Na de presentaties werden de drie ontwerpen ook op de Facebook-pagina ‘Oldenzaal, De Glimlach van Twente’ geupload. Gebruikers van Facebook hadden op deze manier de kans om hun stem uit te brengen. Meer dan 200 stemmen zijn via deze weg binnengekomen.
In totaal waren er dus drie jurygroepen: Facebook, publiek en een partnerjury. Er is bewust gekozen voor deze juryopzet. ‘Zo is en wordt ‘De Glimlach van Twente’ ook écht van de Oldenzalers en is er direct draagvlak gecreëerd’ aldus wethouder Trees Vloothuis van de partnerjury.
Wil je misschien meewerken aan ons onderzoek om onze website te verbeteren? Je kunt dan onze vragenlijst invullen d.m.v. onderstaande knop.