Voor tientallen, honderden of zelfs duizenden mensen een interessant en interactief evenement organiseren is onder normale omstandigheden al uitdagend genoeg. Hoe doe je dat dan nu er überhaupt geen grote of kleine evenementen plaats mogen vinden? Je verwacht het al: online natuurlijk! Sinds de pandemie zijn de online evenementen platforms als paddenstoelen uit de grond geschoten. Om je te helpen en je te inspireren hebben we onze top 3 tools voor het organiseren van een online evenement voor je op een rij gezet.
Het eerste platform waar we je graag mee laten kennismaken is Hopin. Hopin, wat ook al voor de pandemie bestond, is een platform waar je zowel klein- als grootschalige evenementen mee kunt hosten. Van bedrijfsvergaderingen of borrels met 50 personen tot enorme expo’s met 50.000 gasten. Het platform is aan te passen naar elke huisstijl en kan gebruikt worden om binnen enkele minuten een volledig evenement op te zetten. Hopin claimt anders te zijn dan anderen door de manier waarop het mensen met elkaar verbindt. Net als op een daadwerkelijk evenement, kunnen mensen elkaar tegenkomen bij lezingen of tentoonstellingen en spontaan 1-op-1 met elkaar een gesprek aangaan via videochat. Andere functies van Hopin zijn een receptie, ticket verkoop, meerdere sessies parallel aan elkaar organiseren en een speciale ‘Expo area’. Hopin is een goede allround evenement platform die gemakkelijk meegroeit met je evenement en is redelijk gemakkelijk op te zetten!
Net als Hopin kan je met Let’s Get Digital (LGD) met jouw online evenement toegang bieden aan 50.000 bezoekers. LGD wil graag dezelfde ervaring overbrengen die men krijgt bij een fysiek georganiseerd evenement. Dit is al meteen te merken aan de eerste mail die een bezoeker krijgt wanneer hij/zij zich inschrijft voor een LGD evenement. Geen saaie bevestigingsmail, maar een virtuele keycard.
Bij aanvang van het evenement krijgt elke bezoeker een persoonlijk welkom door middel van een videobericht waarin te zien is dat je jezelf ‘incheckt’ bij een balie, net als in het echt! Of wanneer je een ‘zaal’ in gaat, worden de deuren voor je open gedaan. Net als Hopin is het platform aan te passen naar eigen huisstijl en zijn er handige tools die bezoekers in staat stelt gemakkelijk connecties te leggen met anderen. Ten slotte biedt LGD VIP-rooms, sponsorbooths en lounges, waarin bezoekers en sprekers 1-op-1 of in kleine groepen met elkaar kunnen spreken.
En met Clickmeeting sluiten we onze top 3 af. Bij dit platform ligt de focus op het gemak van de organisator. Met krachtige promotie-tools ben je als organisator in staat een groot publiek te bereiken via social media. De aandacht van de deelnemers behouden is gemakkelijk dankzij het simpel toevoegen van gastsprekers, geïntegreerde video’s, whiteboards en paneldiscussies met vier gelijktijdige sprekers. Inschrijven voor een Clickmeeting kan gemakkelijk via LinkedIn, waardoor je als organisator direct belangrijke informatie over je publiek hebt. Die kan je vervolgens goed gebruiken voor de follow-up berichten, met de ingebouwde follow-up tool. Clickmeeting biedt ruimte aan 20.000 gasten en laat het organiseren net zo makkelijk voelen als online vergaderen!
Er zijn uiteraard nog een heleboel andere platforms waarop online evenementen gehost kunnen worden. Als je meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op via info@sir.nl. Wij adviseren in ieder geval eerst na te denken over hoe je een relevant gesprek kunt voeren met jouw omgeving. Door na te denken over waarom je in gesprek wilt, waarover en met wie. Om ten slotte uit te komen bij hoe je in gesprek wilt. Maak kennis met onze methodiek Relevant Gesprek© tijdens de Basistraining Relevant Gesprek® of neem vrijblijvend contact met ons op!
Wil je misschien meewerken aan ons onderzoek om onze website te verbeteren? Je kunt dan onze vragenlijst invullen d.m.v. onderstaande knop.