Sinds kort is er een nieuwe functie beschikbaar voor Ikpraatmee: Mapgather. Met Mapgather krijg je nieuwe inzichten in wat leeft in jouw gemeente, stad, dorp en/of wijk. Je kunt deelnemers exact locaties laten bepalen en over die locatie vragen stellen. Met behulp van een interactieve kaart wordt deze kennis van jouw publiek verzameld. Deze interactieve kaart wordt daarbij geïntegreerd in jouw eigen Ikpraatmee platform.
Met ons eParticipatieplatform Ikpraatmee start je eenvoudig met online participatie. Door inwoners gericht uit te nodigen voor het participatieplatform, is het mogelijk deelnemers te bereiken waar je als gemeente normaal gesproken moeilijk mee in gesprek komt. Het eParticipatieplatform biedt onder andere de mogelijkheid voor het ophalen van ideeën, het toetsen van beleid, discussie en stemmen over te maken keuzes. Ikpraatmee is eenvoudig op maat in te richten voor diverse participatievragen die spelen binnen jouw gemeente. Door de toevoeging van Mapgather wordt het nu mogelijk om veel gemakkelijker de exacte geografische locaties te vinden, bij de vragen die je hebt.
In welke bomen zit de eikenprocessierups? Waar wordt overlast ervaren van hondenpoep? En waar moeten de bladkorven komen? Met Mapgather krijg je eenvoudig antwoord op dit soort vragen en worden de resultaten direct gevisualiseerd in de vorm van een kaart. Je zet Mapgather in voor verschillende projecten: van een diepgaand regionaal data-onderzoek tot een fotokaart met de mooiste winterfoto’s.
De gemeente Twenterand zet binnenkort Ikpraatmee in om inzicht te krijgen in de plekken waar de inwoners overlast ervaren van hondenpoep. Hiervoor maken ze gebruik van Mapgather als nieuwe functie voor Ikpraatmee. Via onder andere sociale media, mupi’s en flyers worden inwoners opgeroepen om mee te denken. Daarbij wordt verwezen naar het Ikpraatmee platform. Daar kunnen de deelnemers op de kaart aangeven waar ze overlast ervaren. Vervolgens kan deze hondenpoep overlast veel gerichter worden aangepakt.
Meer weten over Mapgather? Of over de mogelijkheden van Ikpraatmee? Kijk op www.ikpraatmee.nl of neem contact op met Pieter Oosterhof via ikpraatmee@sir.nl.
Wil je misschien meewerken aan ons onderzoek om onze website te verbeteren? Je kunt dan onze vragenlijst invullen d.m.v. onderstaande knop.