Bedrijven zetten online video in toenemende mate in als middel om te communiceren naar hun doelgroep. En dat is niet voor niets. Video’s worden niet alleen veel bekeken, maar ook via social media gedeeld: zo’n 1.000 video’s per minuut. YouTube is zelfs de tweede zoekmachine in de wereld. Online communiceren in video wordt dus steeds meer gewaardeerd.
De populariteit en de interactieve mogelijkheden maken dat video in de loop der jaren steeds breder wordt ingezet, in iedere fase van de customer journey. We geven vier voorbeelden van videotoepassingen binnen projecten, waarin wij als SIR een begeleidende rol hadden. SIR denkt graag mee over de inhoud van video’s, schrijft waar nodig het script, biedt begeleiding op de opnamedag(en) en draagt zorg voor het vinden van een leverancier die aansluit bij de vraag. Het bewaken van de boodschap staat bij ons centraal.
Hoe stimuleren we onze inwoners meer maatschappelijk mee te doen? Een veelgestelde vraag van gemeenten. SIR ontwikkelde samen met de gemeente Enschede het inspiratieplatform WIJSAMEN. Door middel van het delen van echte verhalen en ideeën over maatschappelijk meedoen, willen we inwoners inspireren (meer) maatschappelijk mee te doen. Ditzelfde doen we in de gemeente Kampen met het inspiratieplatform KAMPERKRACHT. Een aantal verhalen legden we in samenwerking met Kristel van der Velde vast op video.
De gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten en bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De polis voorkomt onder andere dat mensen door hoge zorgkosten zorg mijden. In samenwerking met Timothy Mercenary, BS&F en Menzis maakten we een instructievideo over het aanmeldproces in vijf stappen. De video wordt getoond op de website www.GezondVerzekerd.nl en is onderdeel van trainingen met het maatschappelijk middenveld.
SIR ondersteunt in de communicatie rondom het gehele proces van het Innovatiepad: van een marktontmoeting, de uitvraag aan de markt tot aan de uiteindelijke keuze voor één samenwerkingsverband dat het Innovatiepad gaat aanleggen en beheren. Daarnaast zetten we middelen in die passen bij dit unieke inkooptraject. We leggen de verschillende fases van het proces vast op video. Zodat het proces en de ervaringen gedeeld kunnen worden met andere gemeenten, bewoners van het gebied en de inwoners van Twente. Dit doen wij samen met Say Yeah Motion Media.
De gemeente Enschede zet in haar arbeidsmarktbeleid de werkgever op kop. Dit betekent dat de vraag van de werkgever leidend is. Werkplein Twente is de uitvoeringsorganisatie en biedt werkgevers ondersteuning bij het vinden van geschikt personeel. Over deze werkwijze maakten we in samenwerking met Shoot the Rabbit een animatievideo. Door middel van animatie is het mogelijk een complexe boodschap op een simpele en laagdrempelige manier over te brengen aan de doelgroep.
Wil je misschien meewerken aan ons onderzoek om onze website te verbeteren? Je kunt dan onze vragenlijst invullen d.m.v. onderstaande knop.